Voorbeschouwing Quick Boys – XerxesDZB

Na de regelmatige overwinning op rode lantaarndrager FC ’s-Gravenzande (4-2) speelt Quick Boys aanstaande zaterdag een thuiswedstrijd.
Op sportpark Nieuw Zuid is XerxesDZB te gast, de club die dit jaar haar 110-jarig jubileum viert. De Rotterdammers, met oude bekende David Almeida, hebben de laatste twee competitiewedstrijden verloren en azen op sportieve revanche. Quick Boys wil een rol van betekenis blijven spelen in de strijd om de tweede periodetitel. Kom naar Nieuw Zuid en moedig de blauwwitten aan!
Het duel tussen Quick Boys en XerxesDZB, de vorige club van Anthony Bentem, staat onder leiding van scheidsrechter P. Henshuijs. De inwoner van Amsterdam fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De wedstrijdbal wordt gesponsord door Van Kruistum Schilders.

Algemeen
Xerxes De Zomerhof Boys is een Rotterdamse fusieclub die is ontstaan na een fusie tussen RFC Xerxes en DZB Zevenkamp. De oprichtingsdatum is 1 maart 1904. In het verleden heeft XerxesDZB diverse grote voetbalnamen voortgebracht, zoals Leo Beenhakker, Willem van Hanegem, Rob Jacobs, Coen Moulijn, Eddy Treitel en Faas Wilkes. De Zebra’s werken hun thuiswedstrijden af op sportpark Faas Wilkes. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. Het eerste elftal wordt getraind door Winand van Loon. Quincy Oosterom is met vijf doelpunten momenteel clubtopscorer van de Rotterdammers.

Mutaties
Vorig seizoen eindigde XerxesDZB op de achtste plaats in de Hoofdklasse B met 36 punten uit 26 duels. Naast David Almeida, die twee seizoenen het shirt van Quick Boys droeg, werden ook Sander Duin (Alphense Boys), Yousif de Kock (BVCB), Quincy Oosterom (Excelsior Maassluis), Ilyas Ouled-Ali (Alexandria’66), Roel van Rixoort (Leonidas), Jair Silva da Fortes (Spijkenisse), Eelco Tigchelaar (Neptunus) en Kevin de Vries (Alexandria’66) vastgelegd. Hiertegenover stond het vertrek van Bentem (Quick Boys), Mike Navajas (Leonidas), Donny Navajas (Barendrecht), Jan Tuitel (Barendrecht), Felino Jardim (Capelle), Serginho van Axel-Dongen (ASWH), Robert Pot (ASWH), Sebastiaan Pot (ASWH), Kevin Patijn (STEDOCO), Joel da Veiga Martins (Brielle) en Jesper Hogedoorn (Kozakken Boys).

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de landelijke eerste klasse kwamen beide ploegen nooit eerder tegenelkaar uit in competitieverband. Aanstaande zaterdag vindt op sportpark Nieuw Zuid derhalve de primeur plaats.

Stand van zaken
Met twaalf punten uit elf duels staat XerxesDZB momenteel op de negende plaats op de ranglijst. De Rotterdammers scoorden 21 doelpunten en incasseerden eveneens 21 tegentreffers. In de laatste twee competitiewedstrijden eindigde XerxesDZB telkens met tien spelers. Afgelopen zaterdag werd Nick Walbeek van het veld gestuurd. De middenvelder mist hierdoor de confrontatie met Quick Boys.
Ook de blauwwitten zijn niet compleet, maar de selectie van trainer Ted Verdonkschot is breed genoeg om de ontstane vacatures in te vullen. Bij winst op XerxesDZB blijft Quick Boys meedoen in de strijd om de tweede periodetitel hetgeen recht geeft op deelname aan de nacompetitie.

Scoutingsrapport
De selectie van trainer Winand van Loon beschikt over de nodige geroutineerde spelers. Zo hebben David Almeida (30), Celsius Grant (31), Roel van Rixoort (32), Jesse Schotman (30), Miquel Lopes Silva (40) en Eelco Tigchelaar (33) de nodige ervaringen opgedaan bij prominente clubs in het amateurvoetbal. Aangevuld met jong talent is XerxesDZB een geduchte tegenstander die van elke club in de Hoofdklasse B kan winnen.

Rondje langs de velden
Op de twaalfde speeldag in de Hoofdklasse B staan Zwaluwen en Katwijk tegenover elkaar. In Hendrik-Ido-Ambacht speelt ASWH tegen FC Rijnvogels, terwijl RVVH bezoek krijgt van FC ’s-Gravenzande. In Sassenheim staat het duel tussen Ter Leede en Kloetinge op het programma. Noordwijk ontvangt Spijkenisse en SHO kruist de degens met Smitshoek.  

Geef een antwoord