Informatiebericht Quick Boys – XerxesDZB

Aanstaande zaterdag staat voor Quick Boys 1 de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie van het seizoen 2015-2016 op het programma. Quick Boys ligt nog steeds op titelkoers en is daarbij verwikkeld in een spannende tweestrijd met het in blakende vorm verkerende Noordwijk. Twee punten bedraagt het verschil tussen de beide buren waarbij Noordwijk jaagt op de Nieuw Zuid-equipe.

Het Rotterdamse XerxesDZB is zaterdag de opponent van de blauwwitten. De volle winst is noodzakelijk om daarmee de titelkansen in het vizier te houden. Bij alle wedstrijden in de Hoofdklasse B wordt zaterdag om 14:30 uur afgetrapt. Normaal gesproken zijn rond 16:30 uur alle uitslagen van de andere velden bekend en kan de balans worden opgemaakt met oog op de titelstrijd in de Hoofdklasse B.

Gelet op de spannende titelstrijd en de uitstekende weersverwachtingen zal naar verwachting de publieke belangstelling op sportpark Nieuw Zuid enorm zijn. Bezoekers worden dan ook dringend geadviseerd zoveel als mogelijk met de fiets naar het sportpark te komen. Kom tijdig naar Nieuw Zuid om daarmee grote wachtrijen bij de loketten vlak voor aanvang van de wedstrijd te voorkomen. Aanvang van de wedstrijd is 14:30 uur.

Ingang Zuid
Ingang Zuid zal komende zaterdag geopend zijn zodat gebruik kan worden gemaakt van parkeerplaats Zuidduinen om vervolgens via de achteringang het sportpark te betreden.

Parkeren
Ervaring leert dat het parkeerterrein aan de Laan van Nieuw Zuid over het algemeen snel vol is waardoor naar alternatieve parkeerplekken wordt gezocht. Hoewel de verbodsborden voor parkeren aan de westzijde van de Laan van Nieuw Zuid zijn verwijderd betekent dat niet dat er over de gehele langszijde mag worden geparkeerd. Een aantal algemene verkeersregels blijft van toepassing. Zo ook de regel dat niet hinderlijk mag worden geparkeerd. Van hinderlijk parkeren is in ieder geval sprake als andere weggebruikers door toedoen van foutieve parkeerders worden gedwongen om een verkeersovertreding te begaan door bijvoorbeeld het overschrijden van een doorgetrokken streep of het gedwongen aan de verkeerde zijde passeren van een verkeersheuvel. De veroorzaker hiervan zal worden bekeurd. Hoewel het overbodig zou moeten zijn wordt via deze weg extra benadrukt dat parkeren op het fietspad alsmede op het voetpad langs de Laan van Nieuw Zuid verboden is. Dit levert gevaarlijke en ontoelaatbare situaties op mede gelet op het feit dat veel kinderen op weg naar het voetbalveld gebruik van het fietspad maken.

Gelet op de relatief beperkte parkeergelegenheid aan de Laan van Nieuw Zuid wordt geadviseerd gebruik te maken van Parkeerterrein Zuid en/of de Sportlaan. U dient er wel rekening mee te houden dat hier jaarrond een betaald parkeren regime geldt. U kunt bij de parkeermeters betalen met PIN, contant of uw mobiel. Voor het betalen met uw mobiel moet u aangemeld zijn bij een aanbieder van belparkeren. Bezoekers van het sportpark mogen de auto niet op de parkeerplaats van zorgcentrum ‘Salem’ parkeren; hier geldt een wegsleepregeling! Vanaf ongeveer 10:00 uur wordt op de wedstrijdzaterdagen de gehele hoofdingang, op het grensvlak met de Laan van Nieuw Zuid, afgesloten met hekken. Dit onder meer om de parkeerstrook voor autobussen, links voor de hoofdingang, vrij te houden. Geparkeerde auto’s op de busparkeerplaatsen nabij de hoofdingang kunnen worden bekeurd! Een andere optie om uw voertuig gratis te parkeren kan op de Nachtegaallaan op ongeveer 5 minuten loopafstand van sportpark Nieuw Zuid. Een ander alternatief, goedkoper dan parkeren op straat, kan in Parkeergarage Zeehos aan de Drieplassenweg 17 (ingang nabij de rotonde). Minder valide bezoekers hebben de mogelijkheid om met een speciale pas (te verkrijgen op het secretariaat) hun vervoersmiddel nabij het hoofdveld op het plein te parkeren. Zonder pas is dit niet mogelijk!

Houd er rekening mee dat er kan worden gecontroleerd op foutparkeerders. Parkeer uw auto niet op die plaatsen waar dit niet is toegestaan. Let op de borden!

Stalling
Voor de fietsers en scooters-rijders: maak maximaal gebruik van de stalling. Verkeerd gestalde fietsen / scooters worden verplaatst; dit geldt eveneens voor de fietsen / scooters die nabij de voorkantine zijn gestald en onder de overdekte toegang van de hoofdtribune.

De overdekte toegang tot de hoofdtribune dient representatief te zijn en niet geblokkeerd te worden door fietsen. Tijdens wedstrijden van Quick Boys 1 is het niet toegestaan om rijwielen te stallen bij de ingang van de tribune!

Ledenpas
(BC)Ledenpas kwijt geraakt of beschadigd; neem contact op met het secretariaat (of bestuur businessclub) en vraag een nieuwe pas aan. Zonder (BC)ledenpas hebben leden geen vrije toegang! Diegenen die een beschadigde pas hebben ingeleverd dienen de nieuwe pas op het secretariaat op te halen.

Gebruik terrassen bovenzijde tribune
Uit veiligheidsoverweging wordt dringend verzocht om zo min mogelijk staanplaatsen of zitplaatsen in te nemen op de terrassen om daarmee de vluchtroutes vrij te houden.

EHBO
Tijdens de thuiswedstrijden van het eerste elftal is altijd een EHBO-team paraat. Overkomt u iets, spreek dan direct een steward aan die ervoor zorgt dat het EHBO-team op de ‘plaats des onheils’ verschijnt.

Geef een antwoord