Terugblik seizoen 2015-2016, deel 1: De voorbereiding

Het seizoen 2015-2016 gaat de geschiedenis in als het jaar waarin Quick Boys eindelijk weer kampioen werd. De supporters moesten er twaalf jaar op wachten: in 1991 was er voor het laatst zo lang gewacht. Destijds waren het liefst 22 jaar zonder titel (1969-1991). In vier delen wordt de komende dagen teruggeblikt op het seizoen van Quick Boys. Vandaag in deel 1: De voorbereiding.

Zoals eigenlijk altijd bij Quick Boys begon ook dit seizoen met hoge verwachtingen. Vorig seizoen werd v.v. Katwijk met een ruime voorsprong kampioen, dit jaar moest het jaar van de waarheid gaan worden voor Quick Boys. Zeven nieuwe spelers werden verwelkomd: doelman Raymon Kuipers, verdediger/middenvelder Delano a Cohen, middenvelders Yuri Guijt en Jerghinio Sahadewsing en aanvallers Thomas de Vries, Mohamed el Osrouti en Robert Steemers. Bovendien kwam er na het vertrek van Ted Verdonkschot een nieuwe trainer: Jan Zoutman, een coach met veel ervaring in het (amateur)voetbal, bij onder meer SV Argon en IJsselmeervogels. Tot slot kwam Martin Steenvoorden, oud-speler van Quick Boys, als assistent-trainer naar Nieuw Zuid.

De voorbereiding begon, na een aantal trainingen, met een teambuildingsweekend in de Belgische Ardennen. De ballen bleven achter in het ballenhok: dit weekend ging het om teambuilding. Naast fysieke inspanning werd er gewerkt aan de onderlinge communicatie, samenwerking, saamhorigheid, tactisch inzicht en doorzettingsvermogen. Ondanks slecht weer werd het een zeer geslaagd weekend!

De voorbereiding op het seizoen werd vervolgd met een aantal oefenwedstrijden tegen Topklassers. De eerste oefenwedstrijd ging verloren (0-2 tegen Kozakken Boys), waarna op het Vallei & Rijn toernooi in Veenendaal gelijk werd gespeeld tegen gastheer GVVV (2-2, winst na penalty’s) en met een jong elftal nipt werd verloren van DVS’33 (1-2). Op de traditionele Open Dag werd met 2-1 gewonnen van zondagtopklasser HSC’21, bij veel supporters vooral bekend van de spannende strijd om het algehele amateurkampioenschap in het seizoen 2003-2004, dat door Quick Boys werd gewonnen. De reeks oefenwedstrijden werd afgesloten tegen eersteklasser Forum Sport, dat met 5-0 werd verslagen.

In de districtsbekerwedstrijden eind augustus, de laatste wedstrijden voor de aanvang van de competitie, liet Quick Boys zich van de goede kant zien: achtereenvolgens werden bekerhouder RKAVV (3-0), Wateringse Veld GONA (0-6) en Valken’68 (1-9) met grote cijfers verslagen. De blauwwitten lieten zien klaar te zijn voor de start van de competitie!

Morgen in deel 2: de start van de competitie verliep anders dan gewenst, maar kreeg een positieve draai na de nederlaag tegen Noordwijk (0-2).

Geef een antwoord