Terugblik seizoen 2015-2016, deel 2: De moeizame start

Het seizoen 2015-2016 gaat de geschiedenis in als het jaar waarin Quick Boys eindelijk weer kampioen werd. De supporters moesten er twaalf jaar op wachten: in 1991 was er voor het laatst zo lang gewacht. Destijds waren het liefst 22 jaar zonder titel (1969-1991). In vier delen blikken we terug op het seizoen van Quick Boys. Vandaag in deel 2: De moeizame start.



Na een goede start van de competitie – achtereenvolgens Jodan Boys (2-0) en Heinenoord (2-3) werden verslagen – werd in ronde 3 het eerste puntverlies van het seizoen geleden. In een niet al te hoogstaande wedstrijd werd thuis met 0-1 verloren van Ter Leede. Nota bene Ronnie Verplancke, vorig seizoen nog spelend voor Quick Boys, maakte in de tweede helft vanaf elf meter de enige treffer van de wedstrijd. Niet voor het eerst in de afgelopen jaren bleek Quick Boys het moeilijk te hebben tegen een ploeg die ‘de bus parkeerde’ en zeker niet naar Nieuw Zuid kwam om er een mooi voetbalgevecht van te maken. De nederlaag was een eerste deuk na een optimistische start van het seizoen. Het bleek een eerste aanzet voor nog twee moeilijke wedstrijden. Allereerst werd er in Hendrik-Ido-Ambacht niet gewonnen bij ASWH (2-2). Een week later werd er tot overmaat van ramp op het eigen Sportpark Nieuw Zuid met 0-2 verloren van titelconcurrent Noordwijk. Na een aardige eerste helft van Quick Boys sloeg Noordwijk op slag van rust toe dankzij oud-Quick Boyzer Jaap van Duijn. In de tweede helft streden de blauwwitten vooral tegen zichzelf en werd het ook nog 0-2. Noordwijk had tot dan toe alles gewonnen en stond daarmee na vijf speelronden al acht punten voor op Quick Boys.

De ontevredenheid was groot na de nederlaag. Supporters beseften ook wel dat de groep, met een aantal nieuwe spelers en een nieuwe coach, aan elkaar moest wennen en op elkaar moest inspelen. Acht punten achter na vijf wedstrijden was voor velen echter te veel van het goede. Ook de dagen erop waren de kritieken niet mals. Er werd gevreesd voor een nieuw verloren seizoen en er volgde een gesprek tussen een afvaardiging van supporters en spelers. Over en weer werden punten op tafel gelegd: meer begrip en positieve ondersteuning was wat de spelersgroep nodig had. Achteraf bleek het gesprek aanleiding voor een knappe recordreeks en het begin van de inhaalrace op Noordwijk.

Morgen in deel 3: weg met de negativiteit! Een fraaie recordreeks zorgde voor een hosannastemming op Nieuw Zuid.

Deel 1: de voorbereiding

Geef een antwoord