Quick Boys lijft Yassire Hamdani in

Yassire Hamdani maakt komend seizoen de overstap naar K.v.v. Quick Boys. De talentvolle vleugelverdediger komt over van Jodan Boys, een van de opponenten van de blauwwitten in het afgelopen voetbaljaar. Hamdani is na Kenneth Misa-Danso (Ajax) en Jordy Groot (SJC) de derde aanwinst van de kersverse derdedivisionist voor het nieuwe seizoen.

De pas twintigjarige Hamdani acteerde in Gouda afwisselend als rechts- en linksback. Drie seizoenen geleden maakte de geboren en getogen Gouwenaar als A-junior zijn debuut in het eerste elftal. In totaal speelde de student fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam 81 wedstrijden voor Jodan Boys waarin hij viermaal het net wist te vinden. Hamdani heeft het afgelopen seizoen een goede ontwikkeling doorgemaakt en wil deze lijn doortrekken op sportpark Nieuw Zuid.
Technisch Manager Gert Aandewiel ziet veel potentie in zijn nieuwste aanwinst. ,,Yassire is een grote, fysiek sterke en snelle back met veel loopvermogen en een enorme drive naar voren. Het is een leergierige jongen waar naar onze mening nog heel veel rek in zit.”
Tijdens de onderlinge ontmoeting tussen Jodan Boys en Quick Boys (0-2) op 30 april jongstleden heeft de speler de interesse van de blauwwitten gewekt. ,,Hij maakte toen een heel goede indruk op Jan Zoutman en mij. Wij zijn hem nadien blijven volgen. Met de komst van Hamdani en het aanblijven van Henry Opoku is de rechtsbackpositie nu dubbel bezet,’’ aldus een tevreden Aandewiel.

,,In eerste instantie zou ik de overstap naar Montfoort maken,” legt Hamdani desgevraagd uit. ,,Bij Jodan Boys speelde ik steeds vaker aan de linkerkant, meer dan mij eigenlijk lief was. Daarom besloot ik om verder te kijken. Ik bereikte een akkoord met Montfoort. Daar kon ik onderuit als de mogelijkheid op een sportieve verbetering zich zou voordoen. Gelukkig gunt Montfoort mij deze kans waardoor ik, na goede gesprekken met de trainer en Technisch Manager, mijn jawoord aan Quick Boys heb kunnen geven.”
Hamdani heeft zich in aanloop naar zijn beslissing uitgebreid laten informeren door Mohamed el Osrouti, toevallig zijn directe tegenstander in de onderlinge wedstrijd van vorige maand. ,,Mo heeft bewezen dat de overstap naar Quick Boys heel goed kan uitpakken. Het is een van de grootste amateurclubs van Nederland met een zeer professionele uitstraling. Ik ben jong en nog lang niet uitgeleerd. Ik ben bereid te investeren in mezelf en hoop een steentje te kunnen bijdragen aan een succesvol seizoen,” stelt Hamdani zich ten doel.

Langs deze weg wordt Yassire heel veel succes en plezier toegewenst met het vervolg van zijn sportieve carrière op sportpark Nieuw Zuid.

Geef een antwoord