Oud-voorzitter en erelid Arie Guijt overleden (Update)

“Ik voel me gelukkig dat ik dit mocht meemaken.”

Op zaterdagmorgen 18 juni bereikte ons het droevige bericht dat oud-voorzitter en erelid Arie Guyt is overleden. Arie heeft binnen onze club verschillende functies bekleed. Ook speelde hij enkele wedstrijden in het eerste elftal. Op 12 februari 1982 werd hij vice-voorzitter, nadat hij voorzitter geweest was van de clubhuiscommissie en lid van de veteranencommissie. Als lid van de verbouwcommissie had Arie – samen met Arie Dubbelaar – zijn sporen verdiend en was hij verbonden aan vele projecten zoals het jeugdhonk en de veldverlichting rondom het hoofdveld.

Op 27 augustus 1982 werd Arie, als opvolger van Wim Schaap, voorzitter. Liefst zeventien jaar lang gaf hij met veel inzet leiding aan onze vereniging. Onder zijn hand werden vele projecten gerealiseerd en werd de organisatie aangepast aan de eisen des tijds. Met een tweetal kampioenschappen in 1991 en 1992 en vele tweede plaatsen maakte onze verening een vruchtbare periode door.

Arie had als voorzitter een regenteske uitstraling en was gezegend met de gave van het woord. Als Arie sprak tijdens een KNVB-bijeenkomst dan zweeg de vergadering. Mede daarom werd hij door de KNVB, bij zijn afscheid als voorzitter, onderscheiden met de Zilveren KNVB-speld.

Op 11 december 1998 legde Arie zijn functie neer vanwege een verschil van inzicht met de Businessclub. Op voorstel van het bestuur ging de ledenvergadering op 16 april 1999 unaniem akkoord met de benoeming van Arie tot erelid van onze vereniging. In 2009 was Arie tot slot actief als voorzitter van de adviescommissie met de opdracht een nieuw bestuur voor te bereiden.

In een interview uit december 1999 met het Leidsch Dagblad, naar aanleiding van zijn afscheid als voorzitter, gaf Arie aan dat hij zich gelukkig voelde dat hij het voorzitterschap mocht meemaken. Wij zullen Arie herinneren als een warme, respectvolle persoonlijkheid en wensen Anneke en zijn nabestaanden heel veel sterkte toe in de komende periode.

Woensdag 22 juni is er van 19.00 tot 20.00 uur gelegenheid tot condoleren in de Vredeskerk (Baljuwplein 1, 2225 BR) te Katwijk aan Zee.
De dankdienst voor Arie zijn leven zal gehouden worden op donderdag 23 juni om 10.30 uur in voornoemde kerk. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op begraafplaats Duinrust, Parklaan te Katwijk aan Zee.

Bestuur K.v.v. Quick Boys
Businessclub K.v.v. Quick Boys
Supportersvereniging K.v.v. Quick Boys

Hier vindt u de rouwkaart van Arie Guijt als PDF

Geef een antwoord