Aanvoerder Delano a Cohen op de weg terug

Het eerste elftal is inmiddels twee weken in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Eén speler heeft zich echter nog niet laten zien. Delano a Cohen kan door een wondinfectie, opgelopen na een enkeloperatie, niet meedoen. De 25-jarige aanvoerder vertelt over de laatste maanden, en bedankt iedereen voor de steun die hij de afgelopen tijd heeft gehad.

Op 5 december van het vorige jaar, in de uitwedstrijd bij XerxesDZB (1-3 winst, red.), raakte Delano geblesseerd aan zijn enkel. Na de winterstop maakte hij zijn rentree: “Met pijnstillers en een dikke enkel kon ik blijven voetballen. Omdat de pijn niet minder werd, maar ik wel graag het mooie seizoen wilde afmaken, is in overleg besloten om na het seizoen foto’s te laten maken. Uit de foto’s bleek dat er een stuk bot was afgebroken achter in mijn enkel. Dit moest operatief verwijderd worden, hetgeen in het AMC in Amsterdam is gebeurd.”

De operatie leek een gunstig effect te hebben, totdat de wond dichtging en Delano koorts kreeg: “De enkel begon erg pijn te doen en voor mijn gevoel was ik weer terug bij af. Tijdens een controle in het ziekenhuis bleek dat er een bacterie in de operatiewond zat. Ik moest daarom zo snel mogelijk geopereerd worden. Ik werd weer wakker met gips en een draine in mijn been, dus dan snap je wel dat het voor mij ook schrikken was. Van vrijdag 8 juli tot vorige week vrijdag (15 juli) heb ik in het AMC gelegen met bedrust en de nodige begeleiding. Op dit moment heb ik in mijn bovenarm nog een infuus, wat de komende weken zal overgaan op medicatie.”

Nu hij weer thuis is, voelt Delano zich elke dag beter. Wanneer hij weer terug op het veld is, kan hij echter nog niet zeggen: “Dat hangt er vanaf hoe snel de bacterie uit mijn lijf is. Wat heel erg scheelt is dat zowel Quick Boys als mijn werkgever erg behulpzaam zijn. Met hun steun zal het herstel een stuk sneller gaan. Bovendien is alle steun die ik gekregen heb via kaarten, telefoontjes, de app en bezoeken geweldig! Het doet mij erg goed dat er de afgelopen periode zo is meegeleefd. Ik ga er in ieder geval alles aan doen om weer sterker terug te komen!”

Geef een antwoord