Eerste zege Quick Boys in voorbereiding

In de derde oefenwedstrijd van dit seizoen heeft Quick Boys de eerste zege geboekt. Op sportpark Nieuw Zuid werd het 3-0 tegen USV Hercules uit Utrecht, dat uitkomt in de Derde Divisie Zondag.

Twee spelers op proef begonnen bij Quick Boys in de basis, te weten Mohamad Mahmoed (middenvelder) en Cody Ruberto (aanvaller). Naast de proefspelers stonden ook De Zwart, Bentem, Ravensbergen, Hoek, Steemers, Groot, Misa-Danso, Hamdani en Sahadewsing aan de aftrap van de eerste helft.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Quick Boys. Kenneth Misa-Danso gaf de bal vanaf links goed voor, maar Robert Steemers kon zijn voorzet niet in het doel werken. Op miraculeuze wijze belandde zijn schot op de lat en ging uiteindelijk over. Tot aan de drinkpauze halverwege de eerste helft gebeurde er, behoudens een door Martijn de Zwart gekeerde vrije trap, niets.

Na een half uur spelen vielen er plots enkele kansen te noteren. Hercules kon met twee man op het doel af, nadat Quick Boys de bal op het middenveld had ingeleverd. Tot een schot kwam het echter niet. Aan de andere kant verraste Milan Hoek met een zwabberbal bijna de doelman van Hercules, die de bal in tweede instantie klem had. Enkele minuten later viel de grootste kans tot dan toe te noteren. Na een voorzet van Steemers was het ditmaal Misa-Danso die vrij voor het doel over de goal van Hercules schoot.

In de laatste minuten voor de rust kregen beide ploegen nog één kans de score te openen. Een schot van Hercules eindigde recht in de handen van De Zwart. Na weer een voorzet vanaf links van de actieve Misa-Danso, schoot Hoek net aan over.

In de tweede helft verving Kuipers De Zwart als doelman. Na ruim een uur spelen werden alle veldspelers vervangen. Voor hen in de plaats kwamen Opoku, Dennis van der Plas, Aafjes, El Osrouti, Oost, Van Steen, Driebergen, De Bruin, Gillissen en Kuyt. Voor Jason Oost betekende het zijn officieuze debuut in het eerste elftal van Quick Boys.

Na de wissels werd Quick Boys direct een stuk dreigender. Met nog ruim een kwartier te spelen opende Max van Steen de score voor Quick Boys. Enkele minuten later verdubbelde Jim Gillissen de score. Vanaf het middenveld kon hij alleen op de doelman van Hercules af. Hij omspeelde hem en schoot beheerst binnen. Zo’n vijf minuten voor tijd maakte Van Steen zijn tweede van de middag. Na een voorzet van El Osrouti vanaf rechts, kon Van Steen de bal binnenknikken. El Osrouti werd vlak na zijn voorzet hard geraakt door zijn directe tegenstander, maar kon de wedstrijd wel vervolgen.

Volgende week, tijdens de Open Dag, speelt Quick Boys voor het laatst deze voorbereiding een oefenwedstrijd op het eigen veld. Tegenstander is dan om 15.00 uur Westlandia.

Quick Boys startte in de volgende opstelling: Martijn de Zwart, Anthony Bentem, Joey Ravensbergen,Milan Hoek, Robert Steemers, Jordy Groot, Kennet Misa-Danso, Cody Ruberto, Yassire Hamdani, Jerghinio Sahadewsing, Mo Mahmoed.

In de de tweede helft werd gespeeld met: Henry Opoku, Dennis van der Plas, Gerard Aafjes, Mohamed el Osrouti, Raymo Kuipers, Jason Oost, Max van Steen Jesse Driebergen, Jan de Bruinm, Jim Gillissen, Peter Kuyt.

Foto’s van de wedstrijd zijn te bekijken in het Fotoalbum.