Column Jim Gillissen: Keuzes

We gaan dit seizoen iets nieuws doen! Drie spelers, twee van Quick Boys 1 en één van Quick Boys Vrouwen 1, zullen afwisselend een column schrijven op de website. Dit kan over van alles gaan: van de huidige stand van zaken met het elftal, tot een bijzondere, recente gebeurtenis van de betreffende speler of het team. Jim Gillissen, sinds dit seizoen volwaardig selectielid van het eerste elftal, trapt af. Zijn column gaat over de keuzes die hij moet maken voor Quick Boys 1.

“Enkele weken geleden werd mij gevraagd om dit seizoen een paar keer een stukje te schrijven op de website. Een leuke uitdaging! Daarnaast is het een eer om als eerste af te mogen trappen.

Wegens een onder 23 toernooi in Zeeland, zat mijn seizoen 2015-2016 er pas op 12 juni op. Dankzij het kampioenschap spelen we dit seizoen met Quick Boys 1 in de Derde Divisie, waarbij de competitie enkele weken eerder begint dan we gewend zijn van de afgelopen jaren. Dit betekent ook dat de voorbereiding van zes weken al op maandag 4 juli van start is gegaan. Na drie weken zomerstop mocht ik dus weer aan de bak. Helaas zat een vakantie er dit jaar niet in voor mij. Mijn vrienden gingen in juli op vakantie, toen ik alweer in training was. Ook had ik eind juni nog enkele toetsen voor mijn studie.

Voor een speler is het niet gebruikelijk om in de voorbereiding op vakantie te gaan. De voorbereiding is dé periode om jezelf in de picture te spelen bij de trainer. Als je toch op vakantie gaat, scoor je daar bij de trainer geen punten mee en worden de kansen op een basisplaats uiteraard minder. Het spelen op niveau dwingt je om keuzes te maken. En dan is het de vraag waar je voor kiest. Stappen en meer bij vrienden zijn, of spelen voor Quick Boys 1. Ik probeer hierin een middenweg te vinden, al is dat soms heel lastig. Ik heb een fulltime job van 32 uur per week, studeer daarnaast nog zo’n 8 uur per week, train 3 keer per week en op zaterdag speel ik een wedstrijd. Je snapt dat mijn agenda elke week goed vol zit! Tijd voor andere activiteiten is er nagenoeg niet.

Maar… Ik heb het er allemaal dubbel en dwars voor over om in het eerste van Quick Boys te spelen! Natuurlijk zou je soms wat meer tijd willen. Neem vorige week, toen ik een appje van een vriend kreeg of ik zin had om enkele dagen naar Mallorca te gaan om te feesten. Vrij van werk had ik al, maar ik had maandag alweer training en dinsdag een wedstrijd. Midden in de voorbereiding kon ik het me niet veroorloven weg te gaan naar Mallorca. In plaats van dat ik op Mallorca zat, speelde ik vorige week op een oer-Hollandse, regenachtige avond bij Ter Leede. Om over de uitslag nog maar te zwijgen, haha!

Deze zaterdag starten we de competitie tegen FC Lisse. Voor veel spelers zal blijken hoe ze erop staan bij de technische staf. Ondanks dat het niet allesbepalend is voor de rest van het seizoen, is het wel een duidelijke graadmeter waar je binnen de selectie staat. Zo zal ook blijken wat de voorbereiding je heeft opgeleverd en of de ‘offers’ die je hebt gegeven, beloond zullen worden. En ach, soms moet je het allemaal nuanceren en bedenken waarom je ook alweer op voetbal bent gegaan: puur omdat je houdt van het spelletje. Ik heb in ieder geval veel zin in het nieuwe seizoen, en wens jullie ook alle (voetbal)plezier toe dit seizoen!”

Jim Gillissen

Geef een antwoord