Technisch Hart Jeugdopleiding uitgebreid met Dirk Kuyt

Quick Boys kent een zogenaamd Technisch Hart (TH) dat zich primair richt op jeugdselectievoetbal en momenteel wordt gevormd een viertal personen binnen de club. Gert Aandewiel, Theo Guyt en Arjen van der Werf nemen daarbij het voetbalinhoudelijke deel voor hun rekening. Cees Haasnoot zorgt als voorzitter voor het bewaken van het beleid en de financiële kaders.

Dirk Kuyt heeft in gesprekken met het Technisch Hart en leden van het clubbestuur aangegeven graag nog meer voor Quick Boys te willen betekenen en zich beschikbaar te stellen voor het lidmaatschap van het Technisch Hart.

De bekendste speler die onze club ooit heeft voortgebracht behoeft natuurlijk geen nadere introductie, met ruim 100 interlands op zijn naam en inmiddels op weg richting de 800 wedstrijden in het betaalde voetbal. Hij was bij Quick Boys al eerder betrokken bij de beleidsaanpassingen die hebben geleid tot de nieuwe koers die vanaf dit seizoen is ingezet bij de jeugdopleiding.

Een belangrijke focus van Dirk wordt het verbeteren van de mentaliteit en het vergroten van de mentale weerbaarheid bij Dirk_Kuyt_jeugd_fotoTerLeedeonze jeugdspelers. Hij zal zich daarbij richten op de onderbouw, waar ook op dit vlak de basis moet worden gelegd voor de bovenbouw en later Quick Boys 1.
Praktisch gezien wordt hij verantwoordelijk voor de invulling van het programma en het bepalen van de selecties in de onderbouw.

Het bestuur is blij en vereerd dat Dirk zijn enorme kennis en ervaring wil inzetten voor de jeugdopleiding van onze club.
Dit vormt weer een extra impuls, nadat Quick Boys over afgelopen seizoen al was genomineerd voor de prestigieuze Rinus Michels Award voor de beste amateur-jeugdopleiding van Nederland.

foto met dank aan Ter Leede

Geef een antwoord