Wedstrijd van de Week: Quick Boys JO9-4 – Foreholte JO9-2

De Wedstrijd van de Week is ditmaal Quick Boys JO9-4 – Foreholte JO9-2. Afhankelijk van andere resultaten kunnen de jonge blauwwitten bij een zege de koppositie veroveren, maar Foreholte JO9-2 is een geslepen team. Hoe bracht Quick Boys het er vanaf tegen de voetbalvereniging uit Voorhout? Je leest het hieronder!

Quick Boys JO9-4 is het hoogste eerstejaarsteam onder de 9 jaar van onze club. De kern van dit team, Cas Kraijenoord, Julian Wagemaker, Thijn van Duijn, Daniël Schaap en Tom Burgering speelt inmiddels al twee jaar in de F-competitie. Dit seizoen zijn daar Ilyes Selmi, Vince Haasnoot, Xander Remmelzwaal en Tijn Hoek bijgekomen. Door de ervaring van de kern van het team de afgelopen seizoenen, is het voor hun nieuwe teamgenoten makkelijk inpassen. De jongens weten elkaar wekelijks uitstekend te vinden en combineren goed veldspel en overzicht met een geweldige inzet. Voor begeleiders en ouders is het wekelijks een genot om naar de spelers te kijken. Na een onterecht gelijkspel (6-6, red.) tegen Rijnsburgse Boys in de eerste wedstrijd van het seizoen, pakten de jongens sindsdien alle punten. Afgelopen zaterdag wachtte de JO9-2 van Foreholte.

Het was een mooie zaterdag om te voetballen. De ergste hitte uit de lucht, een vol sportpark en een mooi veld. Foreholte had het tot nu toe nog niet echt laten zien in de competitie. Maar het team bestaat wel volledig uit sterke tweedejaarsspelers. Aan het begin van de wedstrijd zag je dat deze jongens toch wel enig ontzag inboezemden bij onze spelers. De start was dan ook wat onwennig en timide en er was te weinig rust in ons team.

In de eerste minuten gingen de aanvallen over en weer, maar was het Foreholte dat op voorsprong kwam door een hard schot van grote afstand, waarmee ze onze keeper Tijn verrasten. Binnen een paar minuten volgde weer zo’n aanval waar onze mannen inmiddels patent op hebben. Een pass van achteruit op Daniel op het middenveld, die met een mooie steekpass linksbuiten Cas lanceert. Deze gaat in volle vaart door op het doel en houdt perfect overzicht en geeft op het laatste moment af op de opkomende Vince. Deze kan de bal makkelijk het doel in schieten. Wat een prachtige aanval! Vlak daarna weer een mooie aanval over links, als Thijn de bal goed onderschept achterin, doorgaat over rechts en een diepe pass geeft op Cas, die deze keer net een meter tekort komt om af te maken. Na de onwennige start zie je dat de jongens het vertrouwen terug krijgen en weer durven te voetballen. Achterin staat de verdediging als een huis met Tom, Thijn en Julian en het lukt de ploeg uit Voorhout niet om echt gevaarlijk meer te worden. Het zijn nu onze boys die het tempo opvoeren en voor rust lopen ze uit naar de verdiende 2-1 voorsprong, als weer Thijn de bal goed onderschept en een goede pass geeft op rechtsbuiten Vince. Die geeft een mooie pass op Cas, die de bal het doel inglijdt.

Als de tweede helft begint en Foreholte mag aftrappen, laten onze boys direct zien wat hun intenties zijn. Binnen een paar seconden onderscheppen ze de bal en zetten ze een eerste aanval in. Zo gaat het een periode lang over en weer, waarbij ook Foreholte een paar keer goed doorkomt. Achterin speelt Tom afgelopen zaterdag echter een perfecte wedstrijd, onderschept alles en houdt bovendien ook nog rust in de opbouw. Een paar minuten in de tweede helft is het Daniel die de bal onderschept op het middenveld, een rush inzet en verwoestend uithaalt, laag in de rechterhoek, 3-1! Binnen één minuut is het Foreholte dat weer iets terug doet en zelf de bal onderschept, goed doorgaat en met een hard schot afrondt. Bij de 4-2 bekroont Tom zijn prima spel van de dag, als hij zelf een bal achterin onderschept, goed doorgaat en met een mooie roller de rechter onderhoek vindt. En daar blijft het niet bij, want ook de 5-2 komt op het bord als deze keer Ilyes goed jaagt op de bal, deze onderschept en afgeeft op Julian. Onze linksback gaat goed door en zet Cas vrij voor de keeper, die zijn derde doelpunt mag aantekenen. Dat even later na eerst een paar mooie reddingen van keeper Tijn de 5-3 nog op een knullige manier valt, mag de pret niet drukken. De derde overwinning op rij is een feit en door het verlies van koploper Valken ’68 JO9-1 is de koppositie veroverd.

Komende week mogen onze jongens hun koppositie verdedigen tegen de JO9-2 van UVS, in Leiden. Maar eigenlijk is dat niet het belangrijkste. De wekelijkse stappen die de jongens maken, het goede samenspel en het vaak mooie positiespel en het plezier dat de spelers op het veld overduidelijk beleven, zijn natuurlijk veel belangrijker en schitterend om te volgen. Die stand is dan slechts een gevolg daarvan…

Grootste overwinningen dit seizoen
Vooral in de jeugd halen teams van Quick Boys regelmatig de dubbele cijfers. Maar wat zijn tot nog toe de grootste overwinningen van dit seizoen? Je vindt het hieronder.