Voorbeschouwing Quick Boys – VVOG

Na drie achtereenvolgende puntendelingen gaat Quick Boys aanstaande zaterdag tegen een oude bekende op jacht naar de tweede overwinning van het seizoen. Op sportpark Nieuw Zuid is VVOG te gast. Tien seizoenen geleden stonden beide teams voor de laatste keer tegenover elkaar.
Het duel tussen Quick Boys en VVOG staat onder leiding van scheidsrechter M.P. Gerritsen. De inwoner van Best fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De wedstrijdbal wordt geschonken door ING. Kom naar sportpark Nieuw Zuid en steun de blauwwitten op de zevende speeldag in de Derde Divisie!

Algemeen
Op 13 mei 1927 werd Voetbalvereniging Ons Genoegen opgericht. De Groenen spelen hun thuiswedstrijden op sportpark De Strokel. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. De club van voorzitter Fred Moll telt circa duizend leden. Hoofdtrainer Ed Engelkes is bezig aan zijn derde seizoen in Harderwijk.

Vorig seizoen
Met 44 punten uit 26 duels eindigde VVOG vorig seizoen op de vierde plaats in de Hoofdklasse C. Uiteindelijk promoveerden de Harderwijkers via de nacompetitie ten koste van DOVO naar de Derde Divisie. Jeremy de Graaf werd met 26 doelpunten de clubtopscorer van VVOG.

Mutaties
In de zomerstop versterkte VVOG zich met Wesley Bies (Hierden), Roelof de Groot (DVS’33 Ermelo), Yordi Grovenstein (DVS’33 Ermelo), Wesley de Klein (Flevo Boys), Hein Kort (Zeewolde), Samier Merraki (Go Ahead Kampen), Tim Muller (Sparta Nijkerk), Denilcon Ramazan (Zeewolde) en Jeffrey Snijders (AFC Quick 1890).

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en VVOG achttien keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen negen onderlinge wedstrijden, terwijl vier duels onbeslist eindigden. De Harderwijkers trokken vijf keer aan het langste eind. De laatste ontmoeting dateert van 17 maart 2007. Op Nieuw Zuid won Quick Boys met 3-1 van VVOG dankzij treffers van Maarten Bak (2) en Derek van der Plas.

Stand van zaken
Met zes winstpunten uit zes duels staat VVOG op gelijke hoogte met de blauwwitten. De Harderwijkers begonnen het seizoen met een 0-2 overwinning bij FC Rijnvogels. Capelle (3-0) en Jong Almere City FC (8-1) waren duidelijk een maatje te groot voor de ploeg van trainer Ed Engelkes. De regioclubs FC Lisse (1-1) en Scheveningen (2-2) werden op een gelijkspel gehouden. Afgelopen zaterdag toonde VVOG veerkracht in de thuiswedstrijd tegen ONS Boso Sneek. Na een 0-3 ruststand wisten de Harderwijkers alsnog langszij te komen (3-3). Spits De Graaf is momenteel de clubtopscorer van de groenhemden met vijf doelpunten.
Quick Boys speelde vorige week in Hoornaar voor de derde achtereenvolgende keer gelijk. Na de puntendelingen met Jong FC Groningen (1-1) en ASWH (2-2) kwamen de blauwwitten een remise overeen met SteDoCo. Het venijn van de wedstrijd zat ’m in de staart. Tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam Quick Boys aan de leiding dankzij een eigen doelpunt van verdediger Shelton Martis. In de slotfase wist de thuisploeg alsnog langszij te komen door invaller Hakan Tokul: 1-1.

Het scoutingsrapport
De ervaren doelman Frans Koornberg (34) is de aanvoerder van het elftal van trainer Ed Engelkes. In de afgelopen weken vormden Richard Gooijer en Jan Jurriën Hop het centrale verdedigingsduo van de groenen, terwijl de herstellende Tim Muller daar eveneens kan spelen. De backposities worden bemand door Rob van der Sluijs en Roelof de Groot. Op het middenveld wordt de balans bewaakt door Thomas Vossebelt, Wilko Braam en Wesley de Klein. Voorin moeten Pernelly Biya, Jeremy de Graaf en Jeffrey Arends voor de doelpunten gaan zorgen.

Kijkje in eigen keuken
Delano a Cohen heeft na lang blessureleed vandaag zijn rentree op de velden gemaakt in de thuiswedstrijd met de reserves tegen FC Rijnvogels 2. De afgelopen weken ontbraken Jason Oost en Kenneth Misa-Danso in de selectie van trainer Jan Zoutman. Laatstgenoemde is op de weg terug. Verder maakt Yuri Guijt stappen in zijn revalidatie, maar de middenvelder moet nog even geduld hebben.

Rondje langs de velden
Op de zevende speeldag in de Derde Divisie A is het overige programma als volgt:
FC Lisse – SteDoCo
Jong FC Volendam – Rijnsburgse Boys
Scheveningen – Jong Almere City FC
ASWH – ODIN’59
DVS’33 Ermelo – FC Rijnvogels
Jong FC Groningen – Harkemase Boys
ONS Boso Sneek – Capelle
IJsselmeervogels – Huizen

Programmablad
Deze week in het programmablad: Peter Kuijt. De jonge verdediger behoort dit seizoen tot de groep potentials en droomt alvast een beetje van het eerste elftal. ,,Ik zie mezelf niet in het profvoetbal rondlopen als ik eerlijk ben. Maar ik blijf er in ieder geval hard voor werken. Dan zie ik wel waar het schip strandt. Als ik Quick Boys 1 mag halen, dan zou ik dat echt al top vinden.” 
Verder heeft Bart de Vreugd opnieuw een column geschreven, het lezen zeker waard. Het programmablad is aanstaande zaterdag te verkrijgen bij het toegangshek. Voor het geld hoef je het niet te laten: een programmablad kost slechts € 0,50.

Belangrijke informatie
Klik HIER voor overige wedstrijdinformatie met betrekking tot kaartverkoop, parkeren, stalling, ledenpassen en EHBO.

Geef een antwoord