Gevoelige nederlaag Quick Boys tegen VVOG (1-5)

Quick Boys heeft de thuiswedstrijd tegen VVOG met pijnlijke cijfers verloren. Op sportpark Nieuw Zuid eindigde de wedstrijd na een 1 – 2 ruststand, met 1-5 voor de bezoekers. Met vier doelpunten was Jeremy de Graaf de grote man aan de zijde van VVOG. Door de nederlaag zakt Quick Boys naar de veertiende plaats.

Sommige wedstrijden kunnen het best zo snel mogelijk naar de vergetelheid worden verwerkt. De wedstrijd tegen VVOG is daar een voorbeeld van. Tevoren was er het vertrouwen om met het resultaat uit deze wedstrijd een stijging op de ranglijst te maken. Dat viel tegen. Hoewel beide tegenstanders met een gelijk aantal punten aan de wedstrijd waren begonnen liet VVOG al snel haar intenties blijken. Winst was het doel, niets meer of minder. De bezoekers roken al snel hun kans en zetten, met de harde wind in de rug te thuisploeg onder druk.

Binnen een kwartier spelen keek Quick Boys aan tegen een achterstand. Daarvoor was Quick Boys kansrijk geweest bij een actie van Philippe den Hartog die Jerghinio Sahadewsing in stelling wilde brengen, de laatste had pech bij de afwerking. Na ruim tien minuten spelen kwamen de gasten op voorsprong. Doelman De Zwart zag er niet goed uit, tastte mis, waardoor topscoorder Jeremy de Graaf eenvoudig weer een doelpunt aan zijn totaal kon toevoegen. De Zwart had zich geblesseerd, door een spierverrekking kon hij de wedstrijd niet vervolgen. Per brancard verliet hij het veld. Aan Raymond Kuijpers de taak de rest van de wedstrijd het doel te verdedigen.

Quick Boys leek zich te herstellen van de tegenvaller, de blauwwitten probeerden het spel naar de speelhelft van de tegenstander te verleggen. Dat lukte gedeeltelijk, voorlopig werden slechts een aantal hoekschoppen geforceerd, VVOG kwam in ieder geval niet in de problemen.  Met nog bijna een kwartier te spelen leek Max van Steen de gelijkmaker te kunnen scoren toen hij via Philppe den Hartog in balbezit kwam, Van Steen’s doelpoging belandde over het doel. Met nog tien minuten te spelen bezweek de defensie van VVOG onder de druk toen een doelpoging van Philippe den Hartog via Richard Gooijer over de doellijn verdween waardoor de stand weer werd gelijk getrokken.

Die gelijke stand zou al snel gewijzigd worden. Weer liet Jeremy De Graaf zich gelden en profiteerde van weifelend optreden van de blauwwitte defensie. Weer keek  Quick Boys weer aan tegen een achterstand. Voor rust leek Quick Boys de schade nog te herstellen. Rechtsback Yassire Hamdani, plaatsvervanger van Henry Opoku, bracht doelman Frans Koornberg in de problemen met zijn voorzet, al bleef een doelpunt uit. Met een 1 -2 tussenstand gingen beide tegenstanders aan de thee.

In de rust zal coach Jan Zoutman zijn manschappen ongetwijfeld hebben gewezen op de minpunten binnen zijn team en hoe daar verandering in te brengen. Die boodschap bleek echter niet te zijn aangekomen. Quick Boys ging op zoek naar de gelijkmaker maar wist het wedstrijdbeeld niet te kantelen. Aan de andere kant werd balverlies op het middenveld door VVOG direct afgestraft. Na tien minuten spelen kwam Jeremy de Graaf te gemakkelijk in balbezit om vervolgens dodelijk efficiënt af te ronden en VVOG op een 1 – 3 voorsprong te zetten. Nog was de gifbeker niet leeg voor de blauwwitten toen een paar minuten later Samir Merraki, die ook al kon terugkijken op een prima wedstrijd, weer Jeremy de Graaf in stelling kon brengen die voor de vierde keer in de wedstrijd het net zou vinden.

Met nog een half uur te spelen bracht Jan Zoutman zijn laatste wissels. Mohamed el Osrouti en Yassire Hamdani werden naar de kant gehaald voor Kenneth Misa-Danso en Mohamad Mahmoed. Aan hen de ondankbare taak om het resultaat alsnog zo draaglijk mogelijk te maken.

Quick Boys tobde verder en zag geen mogelijkheid het tij te keren. Tot tweemaal toe was Pernelly Biya dicht bij een doelpunt. VVOG rook bloed en deed er alles aan het doelsaldo verder op te hogen. Met nog een kwartier te spelen werd Jeffrey Arends in het strafschopgebied naar de grond gewerkt. Kaarten bleven uit, de strafschop van Thomas Vossebelt bleek onhoudbaar voor Raymond Kuijpers. Inmiddels was de achterstand opgelopen naar een pijnlijke 1 – 5.

Quick Boys kreeg nog een paar kansjes. Max van Steen zag zijn doelpoging via de vuisten van doelman Koornberg tot hoekschop verwerkt worden, doelman Koornberg keerde aan het einde van de wedstrijd ook nog een vrije schop van Jerghinio Sahadewsing. Kort daarvoor had de absolute matchwinner Jeremy de Graaf onder luid applaus het veld verlaten.

’14 0-1 (De Graaf)
’35 1-1 (Gooijer, e.d.)
’38 1-2 (De Graaf)
’53 1-3 (De Graaf)
’60 1-4 (De Graaf)
’81 1-5 (Vossebelt, pen.)

Opstelling Quick Boys: De Zwart (’16 Kuipers), Hamdani (’61 Misa-Danso), Bentem (c), D. v.d. Plas, Ravensbergen, Hoek, J. v.d. Plas, Sahadewsing, El Osrouti (’61 Mahmoed), V. Steen, Den Hartog

Opstelling VVOG: Koornberg (c), Hop, Gooijer, Vossebelt, De Graaf (’80 Van der Vlag), Braam, Biya (’65 Labari), Merraki (’74 Boutachkourt), Arends, De Klein, Snijders