Column Delano a Cohen: Nieuwe ronde, nieuwe kansen

De derde columnist dit seizoen is Delano a Cohen. Net als Jim Gillissen en Roos Hoek zal hij dit seizoen driemaal een column schrijven op de website. De aanvoerder van Quick Boys is op de weg terug na langdurig blessureleed. In zijn eerste column gaat Delano in op de start van het nieuwe seizoen.

“In het verleden was eigenlijk alles beter. In het verleden was de kampioen van Nederland al bekend voordat de Eredivisie was begonnen, speelde het Nederlands elftal op elk WK of EK, waren er in het amateurvoetbal geen beloftenelftallen, stonden de supporters rijen dik langs elk amateurveld, was er elke week wel een Bollenstreekderby en was er geen social media waar iedereen z’n mening vrijuit kon delen. Immers, onder de schuilnaam QBforever kan iedereen wat zeggen, nietwaar?

Dat de scheidslijn tussen hoogte- en dieptepunten flinterdun is, heeft het vorige seizoen wel bewezen. Na vijf wedstrijden in de competitie waren wij als Quick Boys weer terug bij af. Weer leek het een verloren jaar te worden, met weer een aantal miskopen, weer een trainer die het niet begreep en weer ontevreden supporters. Elke keer in de kantine moest dan de meest pijnlijke zin aangehoord worden die er bestaat: “vroeger, toen was alles beter.” Met daarbij de toevoeging dat Quick Boys in het verleden een voetbalbolwerk op het hoogste amateurniveau was. Als selectie moesten we de kritiek aanhoren, wachten we tot half zeven, pakten we onze tas en reden we weg van Nieuw Zuid, in de wetenschap dat het de volgende week nog veel lastiger ging worden. Het verleden had ons al een stempel gegeven, waar maar moeilijk mee kon worden gedeald.

Op een gegeven moment ging het lopen en werden we weer geconfronteerd met het verleden. Maar het verleden speelde nu een zeer positieve rol in ons verhaal. Er werd gesproken over ongeslagen reeksen, historische wedstrijden en kampioenselftallen. Supporters die met nieuwe sfeeracties kwamen of met bussen vol naar uitwedstrijden gingen. Het verleden had uitgewezen dat dit wel degelijk bijdroeg aan een positief resultaat.

Uiteindelijk weten we allemaal hoe vorig seizoen een nieuw mooi hoofdstuk in de Quick Boys-geschiedenis heeft opgeleverd. Ik hoop dat jullie weten dat de hoofdrolspelers ontzettend veel hebben gehad aan de positieve kritieken en steun. Toen het lang 0-0 bleef bij Jodan Boys of Spijkenisse, de beslissing in de laatste seconden bij Haaglandia of de support toen we achterstonden in Noordwijk. Het gaf ons een kick om met twaalf man op het veld te staan, want dat is uiteindelijk zo als het publiek je positief steunt.

Het verleden, tja, ik heb er persoonlijk weinig mee. Niks meer aan te doen, door naar de volgende ronde en positief blijven. Laten we afspreken dat we dit jaar de wedstrijden op zaterdag altijd met z’n twaalven spelen. Net als thuis tegen ONS Boso Sneek, net als thuis tegen IJsselmeervogels, net als uit bij Harkemase Boys en net als zoveel andere wedstrijden in het verleden. We gaan er dit jaar nog meer verliezen, er komen dit jaar nog meer teleurstellingen, maar zolang het “we” is en niet “jullie”, dan heb ik er vrede mee. Tot snel!”

Delano a Cohen

Geef een antwoord