Quick Boys boekt derde zege op rij

Quick Boys deed wat werd verwacht, winst behalen tegen hekkensluiter sv Huizen. Bij de rust leidde Quick Boys met 1 – 0, die voorsprong werd in de tweede helft verder vergroot.

Na een indrukwekkende minuut stilte wegens de vliegtuigramp in Columbia waarbij een groot gedeelte van de selectie van het Braziliaanse Chapecoense om het leven kwam kon de wedstrijd beginnen.

SV Huizen leek een goede start te hebben toen Denny van Loen al snel  gelegenheid kreeg om zijn team op voorsprong te zetten, zijn doelpoging ging verloren waardoor de tussenstand voorlopig nog ongewijzigd bleef. Al snel werd het wedstrijdbeeld duidelijk, Quick Boys zette het verdedigende sv Huizen onder druk. Voorlopig leidde dat niet tot doelpunten. Weliswaar forceerden de blauwwitten meerdere hoekschoppen, die leverden de groengele defensie geen problemen op. SV Huizen had qua aanvalstactiek de hoop gevestigd op Denny van Loen, met zijn lengte was hij de aangewezen persoon om blauwwitte defensie onder druk te zetten, dat lukte vooralsnog niet.

Toch was de eerste reële doelkans voor SV Huizen, dat gebeurde na een kwartier spelen toen Iry Etwi vanaf de rechterflank de bal in de doelmond plaatste maar daar geen medestander vond om één van de spaarzame doelkansen af te ronden. Juist in deze fase wist SV Huizen aan de druk van Quick Boys te onttrekken maar wist aanvallend geen vuist te maken. Quick Boys was in deze wedstrijdfase  even haar dominantie kwijt.

Na verloop van tijd kwam het initiatief toch weer bij Quick Boys te liggen. Halverwege de eerste helft mocht Quick Boys na hands van Aron Klaassen net buiten het strafschopgebied een vrije schop nemen, resultaat bleef uit. Een paar minuten later was doelman Johan Verkerk spelbreker in een door Mohamed El Osrouti opgezette aanval, Max van Steen zag zijn doelpoging gekeerd door Verkerk. Aanvallend liet Quick Boys te weinig zien, de backs van sv Huizen wisten te voorkomen dat aanvoer vanaf de flanken plaatsvond.

Met de rust in zicht zette Quick Boys weer aan. Eerst zag Jesse Driebergen een afstandsschot tot hoekschop verwerkt worden. Nadat Quick Boys al zes hoekschoppen had afgedwongen forceerde SV Huizen met de rust in zicht pas haar eerste hoekschop, die geen resultaat opleverde. Toch kwam Quick Boys voor de rust nog op voorsprong. Philippe den Hartog en Mohamed el Osrouti hadden stuivertje gewisseld op de flanken. Vanaf de rechterflank profiteerde El Osrouti van de hem geboden ruimte en plaatste de bal in de voeten van Max van Steen die doortikte naar de vrijstaande Philippe de Hartog die doelman Verkerk kansloos liet. Eindelijk waren de blauwwitten op voorsprong gekomen. SV Huizen was nu aan zet om de achterstand weg te werken.

SV Huizen kwam sterk terug uit de kleedkamer, men leek zich nog niet bij de dreigende nederlaag te hebben neergelegd, verder dan een aantal “kansjes”” kwam men nog niet. In de loop van de tweede helft zou Quick Boys na te lang te gezapig te hebben gespeeld zich alsnog herpakken. Na bijna een kwartier spelen kreeg Quick Boys gelegenheid de voorsprong te vergroten. Jesse Driebergen werd vrijgezet voor doelman Verkerk, maar wist niet te profiteren.  Een paar minuten later zag Henry Opoku zijn doelpoging voorlangs gaan. Quick Boys forceerde geen uitgespeelde kansen, schoten uit de tweede lijn brachten de gasten niet in problemen.

Ruim halverwege de tweede helft verdubbelde Dennis van der Plas de voorsprong. Eerst wist sv Huizen nog een hoekschop weg te werken, de afvallende bal kwam via Philippe den Hartog en Jerghionio Sahadewsing in de voeten van Van der Plas, die de voorsprong verdubbelde. Quick Boys bleef aandringen, leek dichtbij nog een  goal  toen Mohamed el Osrouti de bal op de paal plaatste, Max van Steen kopte de afvallende bal in de handen van doelman Verkerk.  Daarna verdiende  captain Anthony Bentem meer toen hij een schitterende lob op de doelpaal plaatste.

In de slotminuten van de wedstrijd kreeg Denny van Loen alle ruimte om op doel uit te halen, maar plaatste de bal naast het doel. SV Huizen drong nog aan op een eretreffer maar wist het doel niet te vinden waardoor Quick Boys de derde wedstrijd in successie met winst kon afsluiten.

Opstelling Quick Boys:

De Zwart, Opoku, Bentem ©, Dennis van der Plas, Ravensbergen, El Osrouti (Jaap van der Plas), Van Steen, Den Hartog, Driebergen, Sahadewsing, Mahmoed (Misa-Danso).

Opstelling sv Huizen:

Verkerk, Papamelodias, Vente, Oehlers, Doeve ©, Iri Etwi Eijkemans), De Graaf, Rudy Etwy, Van Loen, Klaassen, El Biyar.

Kaarten:

Geel:

Papamelodias (SV Huizen)

De samenvatting van Quick Boys TV:

De interviews met doelpuntenmaker Philippe den Hartog en man van de wedstrijd Joey Ravensbergen: