Quick Boys legt drietal jonge basisspelers langer vast

Het Technisch Management van K.v.v. Quick Boys heeft de contracten met Dennis van der Plas, Joey Ravensbergen en Max van Steen verlengd. De vanuit de eigen jeugdopleiding doorgestroomde selectiespelers zullen ook komend seizoen op sportpark Nieuw Zuid actief zijn.

Het verhaal van de 23-jarige Van der Plas is bekend. De linksbenige verdediger begon het afgelopen seizoen als potential, maar kreeg na de teleurstellende seizoenstart zijn kans in de hoofdmacht. De eigen kweek groeide uit tot een van de revelaties van het elftal dat uiteindelijk de titel in de Hoofdklasse B wist te behalen. Van der Plas was zelf verantwoordelijk voor de openingstreffer in de met 5-1 gewonnen kampioenswedstrijd tegen Deltasport.
Ook in het huidige voetbaljaar is de centrale verdediger een vaste waarde in de formatie van trainer Jan Zoutman. Van der Plas miste nog geen minuut en was tot nu toe drie keer trefzeker in de competitie.

Ravensbergen (21) is bezig aan zijn derde seizoen in de A-selectie. De doorbraak van de talentvolle linksback vond plaats in het seizoen 2014-2015 waarin hij op 11 april 2015 zijn eerste speelminuten in de hoofdmacht maakte in het uitduel met Kloetinge. Deze ontwikkeling wist de zeer gedreven vleugelverdediger afgelopen jaar door te trekken. Ook Ravensbergen was een belangrijke schakel in het kampioenselftal van vorig seizoen. In de Derde Divisie kwam de linkspoot tot nu toe tot elf basisoptredens.

Met zijn twintig jaar is Max van Steen de jongste van het stel. Na het vertrek van topscorer Yordi Teijsse naar het Schotse Dundee FC kreeg de zelfopgeleide spits het vertrouwen van de technische staf. Van Steen nam de loodzware erfenis van Teijsse op zich en kwam tot nu toe tot vier competitietreffers in dertien basisoptredens. De inwoner van Leiden leert elke wedstrijd bij en is een grote belofte voor de toekomst. 

De club is verheugd met het verlengen van de overeenkomsten met deze talentvolle spelers waardoor zij de exponenten uit de eigen jeugdopleiding langer aan zich weet te binden.

Geef een antwoord