Quick Boys start 2017 met gelijkspel

De eerste wedstrijd in competitieverband van 2017 zit erop. Quick Boys trof in Sneek ONS Boso Sneek. De verre uitwedstrijd eindigde doelpuntloos. Door het gelijkspel blijft Quick Boys zevende, met 27 punten uit 19 wedstrijden. Bij Quick Boys debuteerde laat in de wedstrijd Hermann Kabasele, die in de winterstop transfervrij werd gecontracteerd.

Direct na het begin van de wedstrijd gingen beide tegenstanders, die niet voor elkaar onderdeden, op zoek naar de voorsprong in de wedstrijd. Beide teams wisten niet gevaarlijk te worden, hooguit wist men een hoekschop te forceren. Na ruim tien minuten te hebben gespeeld leek Max van Steen kansrijk te worden bij een vanaf de linkerflank opgezette aanval. Van Steen zag zijn doelpoging echter gekeerd door doelman Volmen Huisman van ONS Boso Sneek.

In de loop van de wedstrijd zou het initiatief steeds meer bij Quick Boys komen te liggen, waar de blauwwitten niet van konden profiteren. De stootkracht en het raffinement van het blauwwitte offensief was onvoldoende om het ONS Boso Sneek moeilijk te maken; meer dan een aantal hoekschoppen wist Quick Boys niet af te dwingen. 

1617-ONSQUI-den_Hartog

In de loop van de eerste helft verminderde de dominantie van Quick Boys weer. Wanneer ONS Boso Sneek aan de andere kant iets probeerde liep men zich stuk op de blauwwitte defensie. Wanneer het wel lukte de defensie te passeren, dan stuitte men op doelman Martijn de Zwart. Vlak voor rust perste Quick Boys er nog een offensief uit. Eerst werd Robert Steemers vanaf de rechterflank in stelling gebracht door Jaap van der Plas, Steemers’ doelpoging werd via een tegenstander tot hoekschop verwerkt. Even later weer een aanval op rechts, opgezet door Philippe den Hartog. Bij de afronding liep doelman Huisman een blessure op, de aanval werd afgefloten door arbiter Bijl.

In de eerste helft had Quick Boys te weinig diepte in het spel, qua effectiviteit bij de afronding moest het allemaal beter worden wilde men de wedstrijd alsnog met winst kunnen afsluiten.

In de tweede helft was het spelbeeld van de eerste helft al weer snel zichtbaar, twee tegenstanders die wel wilden maar niet beter konden. ONS Boso Sneek was meer uit de schulp gekropen en was op zoek naar de openingsgoal. Na tien minuten spelen schoot Frits Dantuma maar net naast op aangeven van Martijn Roosenburg.

In deze fase van de wedstrijd zette Quick Boys haar tegenstander onder druk. Ten koste van een gele kaart beging Martijn Roosenburg een overtreding op Philippe den Hartog. De vrije schop die hier uit volgde werd tot hoekschop verwerkt. De hoekschop die hier weer uit volgde bleef zonder gevolgen voor de thuisploeg die onder druk van Quick Boys bleef staan, meerdere hoekschoppen te verwerken kreeg, maar niet bezweek onder de druk.

1617-ONSQUI-De_Zwart

Bijna halverwege de tweede helft liet ONS Boso Sneek zich weer gelden. Nu wist Yume Ramos vanaf de linkerflink op doel te stevenen en plaatste een lastig in de schatten schot op doel dat door Martijn de Zwart tot hoekschop werd verwerkt. Een paar minuten later leek Quick Boys echt in de problemen toen bij een aanval van ONS Boso Sneek twee aanvallers vrij voor Martijn de Zwart kwamen te staan. Met een knappe redding wist De Zwart een achterstand voor Quick Boys te voorkomen. Quick Boys kroop door het oog van de naald.

In de loop van de wedstrijd brachten beide coaches meerdere wissels. Die wisten het tij niet te keren. Toen aan het einde van de wedstrijd ook Koning Winter zich liet gelden was het wel gedaan met de wedstrijd. Een tweestrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, waardoor de puntendeling tussen beide tegenstanders terecht was.

 

Opstelling ONS Boso Sneek: Huisman, Van der Veen, Stevens (’69 Kampstra), Dantuma (’79 Strengholt), Achuna, Ramos, De Vries, Van Eeken, Roosenburg (’83 Werumeus Buning), Gonzalez, Zimmerman

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem (c), D. van der Plas, Ravensbergen, Mahmoed, J. van der Plas, Driebergen (’72 Misa-Danso), Den Hartog (’79 Kabasele), Van Steen, Steemers

GEEL: Dantuma, Roosenburg (ONS Boso Sneek)

Geef een antwoord