K.v.v. Quick Boys legt aanvaller Reda Kharchouch vast

Met ingang van het nieuwe seizoen wordt Reda Kharchouch toegevoegd aan de A-selectie van de blauwwitten. Gisteren heeft het Technisch Management van K.v.v. Quick Boys een akkoord bereikt met de aanvaller en clubtopscorer van de amateurs van Ajax. Kharchouch is na Jesse van Nieuwkerk (Argon) en Jesper Hogedoorn (Kozakken Boys) de derde aanwinst voor het nieuwe voetbaljaar.

De 21-jarige Kharchouch is bezig aan zijn tweede seizoen op sportpark De Toekomst. Met de Amsterdammers heeft de talentvolle voorhoedespeler een sterk herstel ingezet na een teleurstellende seizoenstart waardoor Ajax opeens weer volop kans maakt op promotie naar de Derde Divisie. De technisch begaafde Kharchouch scoorde tot nu toe achtmaal voor de zaterdaghoofdklasser en gaf meerdere keren de beslissende voorzet. Ook vandaag was hij trefzeker in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Sliedrecht (3-2).
“Reda is een speler die op meerdere posities in de aanval inzetbaar is,” aldus technisch manager Gert Aandewiel. ,,Hij is sterk aan de bal, beschikt over de nodige snelheid en heeft een goede passeeractie in huis. Reda heeft zich dit seizoen heel goed ontwikkeld bij Ajax. We verwachten dat hij deze lijn zal doortrekken op Nieuw Zuid en zien in hem een goede versterking die de concurrentie kan aangaan bij ons.”

Hoewel Kharchouch het bij Ajax goed naar zijn zin heeft, kijkt hij uit naar zijn overstap naar Quick Boys. ,,Ik heb de ambitie om op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. Bij een club als Quick Boys, met alles eromheen, speel je echter niet alleen voor jezelf. Mij is verteld dat er altijd heel veel supporters meegaan naar uitwedstrijden waardoor het lijkt alsof Quick Boys thuis speelt. Dat lijkt me geweldig om mee te maken.”
Voor de aanvaller wordt Quick Boys zijn eerste club buiten Amsterdam. ,,Het voetbal in de Bollenstreek leeft enorm. Er staan de nodige derby’s op het programma. Ik ga mijn uiterste best doen om mezelf in de basis te werken en wil laten zien waarom de club mij gehaald heeft. Maar eerst wil ik het hoofdstuk bij Ajax goed afsluiten. Met deze selectie kunnen we nog heel ver komen,” besluit Kharchouch die tevens als jeugdtrainer is verbonden aan VVA/Spartaan.    

Het Technische Management is verheugd met de komst van Reda en wenst hem veel plezier en succes toe met het vervolg van zijn sportieve loopbaan op sportpark Nieuw Zuid.

Foto: website HAV

 

Geef een antwoord