Wedstrijd van de Week: Quick Boys JO11-7 – VVSB JO11-5

Een spannend duel tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn: het duel Quick Boys JO11-7 – VVSB JO11-5 is deze keer de Wedstrijd van de Week.

Quick Boys JO11-7 bestaat uit de volgende spelers: Guus, Chris, Jordy, Joeri, Niek, Brycen, Rick, Tim, Thijs en Dirk. Zij worden begeleid door Gerard Kraijenoord, Ed van den Brink en Hans Plug. Het team is voor het grootste gedeelte al drie jaar bij elkaar, waardoor het een echt vriendenteam is.

De boys zijn dit seizoen zeer sterk begonnen met zes keer winst en één verloren wedstrijd, waarmee ze als eerste eindigden in de bekerpoule. Hierop werd de ploeg ingedeeld in de vijfde klasse. Dit is een competitie waar, in tegenstelling tot de beker, de tegenstanders behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. Hier geen grote overwinningen zoals 19-0 of 13-1, maar elke week een spannend potje voetbal, wat tot zeer vermakelijke wedstrijden leidt. Op dit moment staan we op een verdienstelijke vierde plek in de competitie. De laatste twee wedstrijden zijn de jongens weer goed op dreef: dankzij zeer goed samenspel en goed teamwork zijn de nummers 1 en 3 van de competitie recent op een nederlaag getrakteerd.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen VVSB JO11-5 op het programma. We hoopten tijdens deze wedstrijd de ingeslagen weg naar boven verder door te zetten. VVSB trapte de wedstrijd af, maar in de eerste paar minuten wisten wij de eerste kansen te creëeren. Tegen de verhouding in kwam VVSB via een counter op 0-1. Gelukkig kwamen we al snel terug: na een mooie actie vond Jordy Rick, die keurig de 1-1 binnenschoot. We zijn hierna weliswaar sterker, maar het fysiek sterkere VVSB maakt dat we niet ons eigen spelletje kunnen spelen. Na ruim twintig minuten volgde eindelijk de beloning voor de aanvalsdrift: een steekpass van Joeri belandt bij Rick, die zeer koel zijn tweede van de ochtend scoort: 2-1.

Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft zien we een ander wedstrijdbeeld. VVSB zet Quick Boys onder druk en onze keeper Tim heeft het een stuk drukker dan in het eerste bedrijf. Heel lang leken we stand te kunnen houden, tot vlak voor tijd. Een schot van VVSB op de goal is doelman Tim te machtig, waarna het alsnog 2-2 wordt.

Het was voor Quick Boys een moeilijke wedstrijd, die uiteindelijk één minuut te lang duurde. Toch overheerst de trots: in de beker zijn we tot de achtste finales gekomen en de ploeg doet goed mee in de middenmoot van de competitie. Bovendien bestaat Quick Boys JO11-7 louter uit eerstejaars E-spelers, terwijl in de competitie tegen zowel eerste- als tweedejaars wordt gespeeld. Iedereen is van harte welkom eens bij een wedstrijd van ons te komen kijken!

Grootste overwinningen dit seizoen
Vooral in de jeugd halen teams van Quick Boys regelmatig de dubbele cijfers. Maar wat zijn tot nog toe de grootste overwinningen van dit seizoen? Je vindt het hieronder.