Wedstrijd van de Week: Quick Boys JO19-3 – Katwijk JO19-2

Deze week is het niet zomaar een wedstrijd in de Wedstrijd van de Week. Nee, het is dé derby tussen Quick Boys JO19-3 en Katwijk JO19-2. Het werd voor de Quick Boyzers een wedstrijd om niet snel te vergeten!

Achtergrondinfo
“Quick Boys JO19-3 is een vriendenteam spelend op een aardig niveau. Dit is het derde jaar dat wij compleet zijn als groep. Hiervoor speelden sommige spelers selectie en anderen in de kelderklasse. Maar nu eenmaal bij elkaar is het toch een hechte groep met een goede sfeer. Er word gelachen en gek gedaan, maar elke wedstrijd willen we ook winnnen. Elke woensdag trainen we met een kleiner groepje dan de hele selectie, want de meesten blijven helaas thuis. Toch we zijn blij met elkaar en hebben het prima naar ons zin!”

Dit seizoen
“Na een ietwat teleurstellende bekerpoule met 6 puntjes uit 7 wedstrijden begonnen we de competitie in de derde klasse. In een poule met drie JO19-1-teams en de rest bijna allemaal JO19-2-teams is het voor ons geen appeltje eitje. Wij als vriendenteam kunnen wel voetballen, maar tegen gasten die 2/3 keer per week trainen verliezen we het meestal op het conditionele vlak. Na de wedstrijd tegen Katwijk hebben wij 16 punten uit 16 wedstrijden en bezetten we de achtste plek. Een plek hoger dan het eerste elftal van Quick Boys, maar die zitten in een competitie met 18 en wij met 10. Helaas voor ons dit jaar geen prijzen meer.”

Boven, v.l.n.r.: Leen van der Plas, Machiel van der Bent, Lennard van der Meij, Mart van Duijn, David van Maanen, Bart Koning, Arie Jonker, Guido Hortensius, Joran Hoekstra en Maart “Mourinho”
Onder, v.l.n.r.: Jeroen den Hollander, Willem “Duif”, Pieter Barnhoorn, Christian Schaap, Max Aandewiel, Floris Schap en Niels de Boer.
Liggend: Artjan Jonker

De wedstrijd
“Om half 2 meldden de eerste spelers van Quick Boys zich in de kleedkamer. Nadat iedereen binnen was, konden we het veld op na wat technische instructies en de opstelling. De tegenstander van deze zaterdag is Katwijk JO19-2. In de beker en de uitwedstrijd werd van hen verloren, dus Quick Boys was uit op revanche. Na een rustige warming-up kwam de scheidsrechter het veld op. Het zonnetje scheen en het kunstgrasveld lag er goed bij, de juiste ingedriënten voor een mooie derby waren aanwezig. Het vertrouwen was goed en nadat ook de tos werd gewonnen, wisten we het zeker: deze pot was voor Quick Boys!

En zo werd er ook begonnen aan de wedstrijd, met veel balbezit voor Quick Boys, maar zonder grote kansen te creëeren. Katwijk kwam er eigenlijk de gehele eerste helft niet aan te pas. Hun enige wapenfeit was een schot van “80” meter, die met de wind meevloog in het net. Mede doordat Quick Boys goed druk zette, kwam Katwijk niet van de eigen helft af. De jongens in het oranje shirt liepen geïrriteerd rond, wat ons natuurlijk een heerlijk gevoel gaf. De eerste helft was van onze kant voetballend goed, maar door het ultraverdedigende Katwijk kwamen we niet echt in de zestien. In de rust (met waterige limonade) waren we het snel eens met elkaar: we gingen deze pot winnen.

Met de wind in de rug begonnen we aan de tweede helft. Na een minuut of vijf werd het al 1-0. Floris scoorde, na een voorzet van David. U hoort het goed: Floris en David, het duo uit Katwijk-Binnen dat op de training nooit komt opdagen… Na de goal volgde opnieuw een reeks aanvallen en vele corners. De zoveelste corner werd binnengekopt door onze captain, ook wel “de tropische verrassing” genoemd. Lennard van der Meij scoorde en de ontlading was zeer groot, want de wedstrijd leek beslist. Even later volgde uit een korte corner de 3-0 van onze Ai en opnieuw uit een corner maakte Floris met zijn tweede er ook nog 4-0 van. Het was een gelopen wedstrijd. Katwijk ging wat kinderachtig doen, met schwalbes en andere narigheden. Maar dat had de scheidsrechter, die overigens uitstekend floot, ook wel door. Katwijk scoorde nog wel de 4-1 na een onoplettende fase, waardoor onze topkeeper Bart helaas de 0 weer niet wist te houden. Maar dat mocht de pret niet drukken. Er is immers gewonnen van Katwijk met 4-1! Al met al een prachtige middag voor de vele fans die Quick Boys JO19-3 kwamen supporter, waarvoor dank. Winnen van die club uit Katwijk Noord op sportpark Nieuw Zuid, iets mooiers bestaat niet!

Zoals eerder aangegeven is er voor ons niks meer om voor te spelen, met nog twee potjes te gaan. Natuurlijk willen we nog wel winnen en misschien nog 1 of 2 plekjes klimmen op de ranglijst. In ieder geval nog lekker twee wedstrijden voetballen voor die ellendig lange zomerstop begint. Helaas is de derde klasse iets te hoog gegrepen voor ons. Maar we gaan door en hopen volgend jaar wel kans te maken op die felbegeerde titel!”

Grootste overwinningen dit seizoen
Vooral in de jeugd halen teams van Quick Boys regelmatig de dubbele cijfers. Maar wat zijn tot nog toe de grootste overwinningen van dit seizoen? Je vindt het hieronder.