Wedstrijd van de Week: DSO JO13-1 – Quick Boys JO13-1

Langzamerhand nadert het seizoen zijn einde, en dus zijn we toe aan de een voor laatste editie van de Wedstrijd van de Week. Deze week staat een kampioen in de schijnwerpers: Quick Boys JO13-1. De ploeg veroverde eind maart als een van de eerste teams van Quick Boys de titel. Afgelopen zaterdag namen ze het op tegen DSO JO13-1 uit Zoetermeer.

“Voor Quick Boys JO13-1 stond afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. Om even over tienen werd er afgetrapt tegen DSO JO13-1. De boodschap was duidelijk voorafgaand aan de wedstrijd: ongeslagen de competitie afsluiten. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar het zou een mooi cadeautje zijn voor alle trouwe supporters, de ouders, die altijd en overal met de ploeg mee zijn gegaan.

Het was heerlijk weer in Zoetermeer en dus reden genoeg om er eens lekker voor te gaan zitten. Het was duidelijk dat DSO JO13-1 niet van plan was om het zomaar even cadeau te geven en zij deden er dan ook alles aan om ons van het scoren af te houden. Dat lukte ze lange tijd behoorlijk goed. In plaats van dat we de vrije ruime wisten te vinden, kwamen we telkens in de duels terecht en creëerden we daardoor maar weinig grote kansen. We kregen er wel een paar, maar de inzetten van onder andere Mylan, Ibrahim en Jelle waren niet voldoende om de doelman van DSO in verlegenheid te brengen.
Doordat we continu op zoek waren naar een goal, lieten we veel ruimte liggen in de rug van onze verdediging en hier wist DSO vlak voor rust uitstekend van te profiteren. Ondanks dat we hun spits van het scoren wisten af te houden, moesten we wel een penalty toestaan. Deze werd vervolgens feilloos binnen geschoten en zo keken we op slag van rust tegen een 1-0 achterstand aan. Flink balen natuurlijk!
Toch mochten we nog even voetballen voordat we aan de limonade zouden gaan, en dat bleek onze redding te zijn. In de tweede minuut van de blessuretijd wist Mylan uit een vrije trap van Ibrahim de 1-1 binnen te tikken en zo konden we opgelucht als we waren de rust in gaan.

De tweede helft was een totaal ander beeld. Nog even een keer goed de kopjes bij elkaar gestoken in de rust werd vanaf de eerste minuut na de rust vol gas gegeven. DSO werd bijna letterlijk van het kastje naar de muur gestuurd, maar onze bedoeling was vrij duidelijk. Winnen en op een mooie manier het seizoen afsluiten. Het werd een stormloop en de kansen regen zich aaneen.
Het was Jarno die in de 33e minuut voor de voorsprong zorgde. Met de snelle voorspong op zak werd vervolgens de druk nog verder opgevoerd en was het wachten op ons derde doelpunt. Dat duurde wel even, maar in de 40e minuut was het toch weer raak en was de beslissing geforceerd. Het was Jelle die Timo diepstuurde, die vervolgens uitstekend wist af te ronden. Er was geen houden meer aan en ondanks dat onze tegenstander er alles aan deed om ons van het scoren af te houden, moesten ze toch nog 3 goals incasseren. Het was Ibrahim die voor de 1-4 zorgde, vervolgens Jarno die, al dan niet in buitenspelpositie, de 1-5 binnenschoot en nogmaals Ibrahim die met een mooie individuele actie voor het slotakkoord zorgde. DSO kreeg nog wel wat kansjes om de stand iets te verzachten, maar helaas voor hen wilden wij daar niet aan meewerken en werd met een dik verdiende 1-6 overwinning het seizoen afgesloten.

Een mooie afsluiting van het seizoen en een heerlijke opmaat voor de bekerfinale over twee weken. Met 19x winst, 1x gelijkspel en een doelsaldo van 85-10 was Quick Boys JO13-1 toch wel overduidelijk de beste van dit seizoen. Maar het seizoen is nog niet voorbij, want zoals gezegd wacht over twee weken nog een mooi toetje. Op zaterdag 20 mei speelt Quick Boys JO13-1 in de bekerfinale tegen de kampioen van de Hoofdklasse D, Westlandia JO13-1. De wedstrijd begint om 10.00 uur en wordt gespeeld op Sportpark Zegersloot, de thuishaven van ARC in Alphen aan den Rijn.

Ook wordt er alvast gekeken naar het volgend seizoen en is er ondertussen gestart met selectiewedstrijden om de selectie voor volgend seizoen, die uit gaat komen in de tweede divisie, in kaart te brengen. De spelers en technische staf bedanken iedereen voor de enorme steun tijdens het afgelopen seizoen, die werd bekroond met een prachtig kampioenschap en misschien nog wel een mooi vervolg krijgt op zaterdag 20 mei. Bedankt allemaal en tot ziens!”

Grootste overwinningen dit seizoen
Vooral in de jeugd halen teams van Quick Boys regelmatig de dubbele cijfers. Maar wat zijn tot nog toe de grootste overwinningen van dit seizoen? Je vindt het hieronder.