Nederlaag Quick Boys tegen kampioen

Quick Boys heeft de laatste wedstrijd van het seizoen verloren. Op sportpark Nieuw Zuid werd het 0-1 voor IJsselmeervogels, dat daarmee kampioen werd van de derde divisie. De Vogels kwamen vlak voor rust op voorsprong dankzij een goal van Sherwin Grot, een voorsprong die in de tweede helft zonder problemen werd geconsolideerd.

Het uitgangspunt van de aanstaande kampioen was al voor de wedstrijd overduidelijk, één punt zou volstaan voor de gasten uit Spakenburg om zich tot kampioen van het huidige seizoen te laten kronen waardoor de zo vurig gewenste promotie naar het hoogste niveau op amateurgebied zou worden afgedwongen.

Voorzichtigheid was vooralsnog troef, pas na ruim vijf minuten spelen werd voor het eerst een doelpoging gewaagd, Ricardo Kuijvenhoven deed een doelpoging die geen enkel probleem was voor doelman Jaimy Schaap. Al snel werd duidelijk hoe IJsselmeervogels deze wedstrijd zou spelen. Het devies was alle ballen naar voren pompen, daar zouden Sherwin Grot en de in de winterstop van Kozakken Boys overgekomen Berry Powel ervoor moeten zorgen dat IJsselmeervogels tot scoren zou komen. Pas na bijna tien minuten spelen zou Powel voor het eerst gevaarlijk worden, toen hij de bal koppend naast het doel plaatste. Vlak daarna zou Quick Boys gevaarlijk worden toen Joey Ravensbergen vanaf de linkerflank een actie opzette waarbij hij de achterlijn wist te bereiken om vervolgens de bal terug te plaatsen op Jason Oost die deze kans niet op waarde wist te schatten. Nog was het gevaar van de kant van Quick Boys niet geweten, Delano a Cohen kon even later van veraf aanleggen om een doelpoging te wagen die maar net over het doel ging.

Aan de andere kant liet ook IJsselmeervogels niet onbetuigd. Na bijna een kwartier spelen leek Berry Powel gevaarlijk te worden uit een hoekschop van Soufyan Moro, Powel kopte de voorzet voorlangs het doel. In dezelfde wedstrijdfase mocht IJsselmeervogels weer een hoekschop nemen, ditmaal werd Sherwin Grot bereikt die de bal vervolgens over het doel werkte.

Voorlopig was het gedaan met de dadendrang van beide teams. Weliswaar was er een licht overwicht voor IJsselmeervogels dat daaruit niet gevaarlijk kon worden, voor beide teams was voorzichtigheid voorlopig troef. Het leek erop dat een salonremise in de maak was.

Toch zou het er ruim halverwege de eerste helft steeds meer gaan lijken dat één van de teams op zoek ging naar de voorsprong. Ook Quick Boys wist een hoekschop af te dwingen, al leidde dat nog tot niets. Quick Boys drong in deze wedstrijdfase aan, zag dat een aanval door een nuttige overtreding van de kant van IJsselmeervogels werd gestoord, Quick Boys wist niet te profiteren van de vrije schop net buiten het strafschopgebied.

Toch liet IJsselmeervogels zich met de rust in zicht gelden op de speelhelft van Quick Boys. Eerst werd een aanval afgerond met een doelpoging die voorlangs het doel verdween. Aan de andere kant leek ook Quick Boys nog een keer gevaarlijk te worden, Philippe den Hartog rondde af door de bal in de handen van doelman Schaap te schieten. IJsselmeervogels liet zich alsnog gelden, Quick Boys werd onder druk gezet en bezweek in de extra tijd alsnog. Sherwin Grot rondde een combinatie af door uit een onmogelijke hoek de bal koppend in het doel te laten verdwijnen.

Met een voorsprong op zak zat IJsselmeervogels op rozen. Toen in bij het begin van de tweede helft ook nog de tussenstand bij concurrent FC Lisse bekend werd kon het niet meer fout gaan voor de gasten die het spel dicteerden en geen moment meer in de problemen kwamen. Het heilig vuur leek gedoofd al wisten de gasten in de loop van de tweede helft nog een aantal malen gevaarlijk te worden zonder dat Quick Boys aan de andere kant ondanks meerdere wissels maar iets tegenover kon stellen.

Een verdere score bleef uit, IJsselmeervogels kon uiteindelijk tot vreugde van de talrijk opgekomen supporters  uit Spakenburg tot kampioen worden gekroond. Quick Boys sloot een seizoen af waarin het voor de eerste maal actief was in de derde divisie maar waarin met een plek in het rechterrijtje niet het resultaat bereikt wat vooraf ten doel was gesteld.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Hoek, De Vreugd, D. van der Plas, Ravensbergen (’56 Groot), Mahmoed (’79 Van Steen), A Cohen (c), Kuyvenhoven, Den Hartog, Oost, Misa-Danso (’75 J. van der Plas)

Opstelling IJsselmeervogels: Schaap, Carmelia, Buitenhuis, Van Leijenhorst, Hollart, Van Hussen (’88 Hagary), Nejmi (c), Öztürk, Moro (’46 Akla), Grot, Powel