Quick Boys JO13-1 pakt dubbel

Eindelijk was het afgelopen zaterdag zover: Voor Quick Boys JO13-1 stond de bekerfinale op het programma als mooie afsluiting van het toch al zo mooie seizoen, waarin eerder de titel werd veroverd. In Alphen, op het terrein van voetbalclub ARC in Alphen a/d Rijn, werd gespeeld tegen Westlandia JO13-1. De vele meegereisde supporters zorgden voor een heerlijke sfeer en begeleid door rookpotten en confettislierten betraden de mannen rond 10.00 uur het hoofdveld.

De eerste vijf minuten waren voor Westlandia, maar al snel naar Quick Boys het spel over en werd halverwege de eerste helft de ban gebroken. Na een aanval via Juda en Jeroen belandde de bal in de voeten van Jarno, die was opgedoken in het vijfmetergebied van Westlandia. Hij draaide prima weg van zijn verdediger en schoot hard binnen. De ban was gebroken!

Direct na de aftrap kreeg Westlandia een uitstekende kans om de stand direct weer gelijk te trekken, maar doelman Marijn was prima op zijn hoede en wist de kans te ontmantelen. Quick Boys had de regie volledig in handen en kreeg ook diverse kansen om de score verdubbelen, via onder meer Kees en Juda. Enkele minuten voor rust lukte dat alsnog via Timo, die er met een mooi afstandsschot 2-0 van maakte. Op slag van rust werd het zelfs 3-0: een dieptepass van Jelle werd uitstekend ingeschat door Jarno. Zijn schot belandde nog op de paal, maar in de rebound zette Jeroen de derde van de ochtend op het scorebord. Zo ging Quick Boys met een uiterst comfortabele voorsprong aan de limonade.

Na rust was de eerste kans voor Westlandia, net als in de eerste helft. Doelman Martijn was wederom prima op z’n hoede en tikte de bal over de achterlijn. De daaropvolgende corner voor Westlandia leverde niets op. Direct hierna besliste Quick Boys de wedstrijd, voor zover dat voor rust nog niet gebeurd was. Een prima voorzet van Jarno belandde in de voeten van Mylan, die op zijn beurt prima teruglegde op de inkomende Ibrahim, die resoluut de 4-0 binnenschoot.

Westlandia gaf hierna niet op, maakte er vlak voor tijd nog 4-1 van, maar spannend werd het nooit meer. Zo eindigde Quick Boys JO13-1 ongeslagen in zowel de competitie als de beker, een uitmuntende prestatie!

Een uitgebreid verslag van de wedstrijd, de feestelijkheden na afloop en veel foto’s zijn te vinden via de Facebook van Quick Boys JO13-1.