Debutanten Quick Boys seizoen 2016-2017

Twee jeugdspelers van Quick Boys maakten dit seizoen hun (competitie)debuut: Arie de Vreugd (22) en Ricardo Kuyvenhoven (18). Hoe hebben zij het afgelopen seizoen beleefd? En hoe kijken zij vooruit naar de volgende jaargang? Je checkt het hieronder!

Arie de Vreugd
Positie: Verdediger
Leeftijd: 22 jaar
Debuut: 8 oktober 2016, Quick Boys – FC Rijnvogels (1-2)
Aantal competitiewedstrijden: 7 (2 goals)
Aantal speelminuten: 541

Arie de Vreugd: “Voor mij was dit een bijzonder seizoen. In het begin speelde ik veel in het tweede elftal, met af en toe wat momenten op de reservebank bij het eerste. Helaas kwamen er geen momenten om in te kunnen vullen, tot de thuiswedstrijd tegen FC Rijnvogels, waar ik de laatste vijf minuten inviel als stormram. Een week later speelde ik een uitwedstrijd met het tweede bij Ter Leede. Na een minuut of 7, op het moment dat er geen bal of tegenstander in de buurt was, schoot mijn knie ‘op slot’ en kon ik helaas niet meer verder. De fysio constateerde dat er mogelijk een scheurtje in mijn meniscus zat. Ik ben daarom doorgestuurd naar het ziekenhuis voor het MRI-scan, waaruit inderdaad bleek dat mijn meniscus kapot was.
Na acht weken hard revalideren mocht ik weer het veld op. Je merkt dat je er een tijd uit bent geweest. Het verschil met de groep was groot en ik had een paar weken nodig om weer op niveau te komen. Toen Anthony Bentem geblesseerd raakte en Gerard Aafjes geschorst was, kreeg ik op de donderdagavond voorafgaand aan de kraker tegen Rijnsburgse Boys te horen dat ik zou spelen. Het was een fantastisch basisdebuut! Het publiek, de ambiance: alles klopte die dag. Alleen de uitslag niet… De wedstrijden die volgden waren ook mooie ervaringen met veel leermomenten, die ze me niet meer kunnen afpakken.
Volgend seizoen worden de kaarten weer opnieuw geschud. De trainer weet wat mijn kwaliteiten zijn, maar het wordt alsnog keihard trainen om te laten zien dat ik mijn plekje waard ben. We gaan het wel zien volgend seizoen!”


Ricardo Kuyvenhoven
Positie: Middenvelder
Leeftijd: 18 jaar
Debuut: 29 april 2017, Quick Boys – Jong Almere City (0-3)
Aantal competitiewedstrijden: 2
Aantal speelminuten: 176

Ricardo Kuyvenhoven: “Allereerst wil ik zeggen dat ik erg blij ben dat ik dit seizoen vervroegd ben doorgeschoven van de A-junioren naar de A-selectie. Het was een stuk zwaarder dan ik gewend was, maar volgens mij heb ik me goed aan kunnen passen aan de speelwijze en intensievere trainingen. Dit seizoen heb ik vooral veel met het tweede gespeeld, waar ik veel heb geleerd en ritme op heb gedaan om te wennen aan de sernioren. Vooral na de winterstop is het voor mij snel gegaan. Ik mocht mee op trainingskamp naar Tenerife, wat een mooie en leerzame tijd was. Na al tweemaal plaats te hebben genomen op de bank, mocht ik eind april mijn debuut maken in de basis. Dit was thuis tegen Jong Almere City, een wedstrijd die helaas in een nederlaag resulteerde. In de laatste wedstrijd van het seizoen mocht ik nog meedoen tegen IJsselmeervogels.
Ik kijk zeer tevreden terug op het seizoen, een seizoen waarin ik al veel heb geleerd. Volgend seizoen wil ik mezelf blijven bewijzen en hoop ik een vaste waarde voor Quick Boys te kunnen worden!”

Geef een antwoord