OFFICIEEL | Spits Yordi Teijsse keert terug op het oude nest

Het Technisch Management is zeer verheugd te kunnen mededelen dat Yordi Teijsse met ingang van het seizoen 2017-2018 weer deel uitmaakt van de A-selectie van K.v.v. Quick Boys. De spits, sinds de start van het huidige voetbaljaar onder contract bij het Schotse Dundee FC, tekent voor twee seizoenen op sportpark Nieuw Zuid. Met zijn terugkeer gaat een grote wens in vervulling van een ieder die Quick Boys een warm hart toedraagt.

Teijsse werd vorig seizoen op handen gedragen door de trouwe achterban van de blauwwitten. Met liefst dertig doelpunten had de 24-jarige aanvalsleider een zeer groot aandeel in het kampioenschap van Quick Boys. Door zijn uitstekende individuele prestaties wekte Teijsse de interesse van de Schotse Premier League-club. De Amsterdammer maakte aanvankelijk de nodige minuten op Dens Park en speelde onder andere tegen de grootmachten Celtic en Glasgow Rangers. Aan het begin van dit kalenderjaar werd Teijsse niettemin verhuurd aan Wuppertaler SV, uitkomend in de Regionalliga West in Duitsland. In Noordrijn-Westfalen was hij tweemaal trefzeker in elf duels en kwam de spits onder andere in actie tegen de beloftenelftallen van Borussia Dortmund en Schalke 04.
Het dubbel buitenlandse avontuur is voor Teijsse een zeer leerzame periode geweest, maar desondanks heeft de spits besloten om terug te keren naar zijn oude liefde. Bij Quick Boys wil hij een bijdrage leveren aan de realisatie van de doelstellingen voor komend seizoen.

Teijsse heeft nooit onder stoelen of banken gestoken graag terug te keren op Nieuw Zuid. Het voelt dan ook als thuiskomen voor hem. ,,In twee jaar tijd is Quick Boys toch mijn clubje geworden. Ik heb het afgelopen jaar altijd contact gehouden met de mensen binnen de vereniging. De warmte van de club en het plezier dat ik had, miste ik enorm. Het zijn voor mij de voorwaarden om optimaal te kunnen presteren.’’
Dat de spits nu profvoetballer af is, vindt hij niet erg. ,,Nogmaals, het sociale aspect is voor mij heel belangrijk. Naast het voetbal heb ik de behoefte aan afleiding. Die vind ik in mijn werk, het lesgeven, het kickboxen en mijn andere hobby’s. Ik denk dat ik de komende jaren een prima leventje zal hebben,’’ besluit de tevreden Teijsse die de komende weken tijdens zijn vakantie op Bali de accu kan opladen voor het nieuwe seizoen.

Hierbij wordt Yordi van harte welkom terug geheten en spreekt de clubleiding het verlangen uit dat hij de komende jaren weer net zo succesvol mag zijn op Nieuw Zuid.

Geef een antwoord