Gert Aandewiel terug op het veld

Gepubliceerd op: 07-07-2017 09:27

Na drie seizoenen als Technisch Manager bij K.v.v. Quick Boys zal Gert Aandewiel zich vanaf het seizoen 2017-2018 primair gaan richten op het (veld)voetbal bij de jeugd van de club.

De KNVB-docent UEFA A-jeugd en senioren heeft inmiddels maar liefst vijf kampioenschappen als speler (2), trainer (2) en technisch manager (1) bij Quick Boys in zijn bagage. Daarnaast heeft hij veel kennis en ervaring opgebouwd in het betaalde voetbal als speler, assistent-trainer, hoofdtrainer, trainer jeugdacademie en technisch manager.

Een belangrijk doel van zijn functioneren als Technisch Manager was om de basis te leggen voor een voetbaltechnische structuur waarmee Quick Boys voor een langere periode vooruit kan.
Verder zou hij een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze jeugdspelers en -trainers, niet alleen in bijeenkomsten maar ook daadwerkelijk op het veld tijdens trainingen en wedstrijden.

Het eerste doel zal met ingang van komend seizoen worden gerealiseerd middels de vorming van een breed gedragen Technische Commissie (waarover binnenkort meer informatie). Hierdoor krijgt Gert de mogelijkheid om zich nog meer te wijden aan het tweede aspect: het opleiden van jeugdspelers en trainers, waarvan hij altijd heeft aangegeven dat daar zijn voorkeur en kracht ligt.
We zijn dan ook zeer verheugd dat de jeugd van Quick Boys kan profiteren van zijn inhoudelijke en tactische kennis.

Hij zal Arjen van der Werf opvolgen als Hoofd van de Dirk Kuyt Voetbalschool. Arjen heeft te kennen gegeven dat hij een stapje terug wil doen. We zijn hem zeer veel dank verschuldigd voor zijn jarenlange inzet voor onze jeugd, waarmee hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het huidige hoge niveau van onze jeugdopleiding. Als lid van het Technisch Hart van de jeugdopleiding en als trainer van de DKVS blijft Arjen gelukkig behouden voor de club.

De nieuwe functie is voor Gert goed te combineren met zijn KNVB-werkzaamheden. Hij zal elke maandag actief zijn als trainer van onze jeugdspelers, en iedere donderdagavond trainingen begeleiden van de verschillende jeugdselectieteams. Ook behoort de verdere ontwikkeling van de jeugdselectietrainers tot zijn takenpakket.
Op zaterdag zal Gert jeugdwedstrijden bekijken om aan de hand daarvan zowel het spel als de coaching te analyseren.

Er zijn de afgelopen jaren al vele goede stappen gezet vanuit het beleid van de club om meer eigen jeugd te laten doorstromen naar Quick Boys 1. Met de nieuwe focus van Gert Aandewiel wordt hier verdere invulling aan gegeven en het bestuur heeft er alle vertrouwen in dat deze kwaliteitsimpuls voor de jeugdopleiding op termijn nog meer vruchten zal gaan afwerpen.

Het Technisch Hart van de jeugdopleiding zal er vanaf komend seizoen als volgt gaan uitzien:
Hoofd Bovenbouw (JO19 t/m JO15): Theo Guyt
Hoofd Onderbouw (JO13 t/m JO08): Dirk Kuyt
Jeugdkeepers: Tom van der Niet
Hoofd Dirk Kuyt Voetbalschool en voetbalontwikkeling : Gert Aandewiel
Jeugdvoetbal: Arjen van der Werf
Jeugdbestuurslid: Huig Sip
Voorzitter: Cees Haasnoot

Wij wensen Gert veel succes en werkplezier toe in zijn nieuwe functie.
 
Namens het bestuur van K.v.v. Quick Boys
Cees Haasnoot
Bestuurslid selectievoetbal

Agenda

23-06-2018

ING Toernooi

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Van Maanen Taarten

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________