Eerste oefennederlaag voor Quick Boys

Gisterenavond heeft Quick Boys haar eerste oefennederlaag geleden. Op sportpark Nieuw Zuid trok tweededivisionist Excelsior Maassluis met 0-2 aan het langste eind. Daan Smith (voor rust) en Gerwin Lake (tweede helft) waren trefzeker namens de bezoekers in een verder gelijkopgaand duel.

Het duel was amper twintig minuten oud toen trainer Jan Zoutman een tegenvaller te verwerken kreeg. Kelvin Maynard, de kersverse aanwinst, kon niet meer verder en moest zich laten vervangen door Tim Bloemendaal. De jeugdige rechtsback liet zich vervolgens een aantal maal zien aan de rechterkant met zijn gevaarlijke voorzetten als handelskenmerk. De mogelijkheden van de thuisploeg op een treffer beperkten zich tot schoten uit de tweede lijn van Anthony Bentem en Delano a Cohen, terwijl een kopbal van Arie de Vreugd van de lijn werd gehaald.
Op dat moment keken de blauwwitten al tegen een achterstand aan. Een hoekschop van Excelsior Maassluis werd onvoldoende verwerkt door de defensie van de thuisploeg, waarna Daan Smith met zijn hoofd doelman Jesper Hogedoorn wist te verschalken: 0-1.

In tegenstelling tot voorgaande oefenduels liet Zoutman zijn elftal bij de hervatting van de tweede helft staan. Zodoende werd de speeltijd van de basisploeg verruimd van 45 minuten tot een uur. Tot het wisselmoment kregen beide ploegen nog een grote kans: Hogedoorn wist een kopbal van Moreno uit het doel te ranselen, terwijl aan de andere kant Yordi Teijsse een strakke corner van A Cohen bijna tot doelpunt kon promoveren.
Na de entree van diverse wisselspelers – keeper Pim van der Plas maakte zijn officieuze debuut in het eerste elftal – vielen weinig mogelijkheden meer te noteren. Wel de tweede treffer voor de bezoekers: invaller Gerwin Lake bepaalde de eindstand op 0-2.

Aanstaande zaterdag oefent Quick Boys opnieuw in eigen huis en wederom is een ploeg uit de Tweede Divisie de sparringpartner van de blauwwitten. Op Nieuw Zuid is Kozakken Boys uit Werkendam te gast. De aftrap is om 15:00 uur.