Quick Boys verslaat Kozakken Boys in oefenduel

In de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft Quick Boys een overwinning geboekt op Kozakken Boys. De ploeg van trainer Danny Buijs, vorig seizoen op de tweede plaats geëindigd in de Tweede Divisie, werd met 1-0 verslagen. Madjer Lukoki was voor rust verantwoordelijk voor de enige treffer.

In de basisopstelling van de blauwwitten had trainer Jan Zoutman zeven spelers opgenomen die afkomstig zijn uit de eigen jeugdopleiding. De thuisploeg begon voortvarend aan de vriendschappelijke wedstrijd en kreeg in de eerste tien minuten twee goede kansen op de score te openen. Eerst kopte Dennis van der Plas in de handen van keeper Richard Arends, even later vond Arie de Vreugd de sluitpost op zijn weg. De voorsprong voor de thuisploeg volgde alsnog in de veertiende minuut. Een vlotlopende aanval kwam via Reda Kharchouch en Max van Steen bij Madjer Lukoki terecht. Oog-in-oog met Arends faalde de aanvaller niet en bracht zijn oude werkgever op achterstand: 1-0.
Enkele minuten later leek de voorsprong verdubbeld te gaan worden toen Kharchouch schuin op het doel van Arends mocht afstevenen. De Amsterdammer kreeg de bal echter niet voorbij de keeper van de Werkendammers.

In het restant van het eerste bedrijf liepen de frustraties bij de bezoekers een aantal keer hoog op. Eerst ging Wesley Pollemans hard door op zijn directe tegenstander in het strafschopgebied van de blauwwitten, waarna uiteindelijk Raily Ignacio wegens commentaar op de leiding werd weggestuurd. De spits dupeerde daarmee zijn ploeg die in ondertal verder moest. Bij de eerstvolgende aanval ging Gwaeron Stout over de schreef en maakte een zware overtreding op De Vreugd. Scheidsrechter Bossen was het voorval echter ontgaan, waarna doelman Martijn de Zwart voor de eerste keer handelend moest optreden en op fabelachtige wijze een inzet van Mahmut Sonmez uit de kruising haalde.

Na de rust deden beide ploegen het rustiger aan. De tweede helft stond met name in het teken van de vele wisselingen. Zo bracht trainer Buijs na ruim een uur spelen een heel nieuw team binnen de lijnen. Ook zijn collega Zoutman paste de nodige wissels toe.
De mogelijkheden na de doelwisseling waren op een hand te tellen. Na goed doorzetten van Lukoki kon Mohamad Mahmoed de bal niet binnenkoppen en een schot van invaller Delano a Cohen werd geblokt door verdediger Sanny Montero. Aan de overkant moest De Zwart slechts eenmaal in actie komen om zijn doel schoon te kunnen houden.

Zodoende werd de tweede oefenzege van deze voorbereiding geboekt. Aanstaande dinsdag vervolgt Quick Boys de oefencampagne. Opnieuw vormt sportpark Nieuw Zuid het decor als Barendrecht, een andere tweededivisionist, op visite komt. De aftrap is om 20:00 uur.