Quick Boys overtuigt in generale repetitie tegen Hercules

In aanloop naar de officiële start van het seizoen heeft Quick Boys een overtuigende oefenzege geboekt op zondagderdedivisionist USV Hercules. In Utrecht won de formatie van trainer Jan Zoutman met 3-1. Reda Kharchouch was met twee doelpunten de gevierde man aan de zijde van de in het groen acterende blauwwitten.

Omdat de cricketafdeling van de omnivereniging het hoofdveld had bezet, werd de vriendschappelijke wedstrijd afgewerkt op een bijveld. De bezoekers begonnen overtuigend aan de wedstrijd en waren in het eerste kwartier twee keer heel dicht bij de openingstreffer. In de tiende minuut speelde de naar de linkerkant uitgeweken Kharchouch zijn directe tegenstander uit en mikte de bal vervolgens op de paal. Enkele ogenblikken later spatte een vlammend schot van Jesse van Nieuwkerk op de lat uiteen.
Het bleek achteraf uitstel van executie te zijn, want in een mum van tijd scoorde Quick Boys alsnog tweemaal. Eerst werd een een vrije trap van de sterk spelende Delano a Cohen simpel binnengetikt door Kharchouch: 0-1. Nog geen minuut later verdubbelde diezelfde Kharchouch, wederom op aangeven van aanvoerder A Cohen, de voorsprong met een droge knal. En zo mocht Quick Boys, dat niets weggef, halverwege gaan rusten met een comfortabele voorsprong.

Ook in het eerste gedeelte van het tweede bedrijf controleerde Quick Boys de wedstrijd. Zonder tot grote kansen te komen dicteerden de blauwwitten het spel. Bij de eerste de beste mogelijkheid na rust was het weer direct raak. Na een fraaie combinatie tussen Van Nieuwkerk en invaller Ricardo Kuyvenhoven wist laatstgenoemde het net te raken: 0-3. In de daaropvolgende aanval leek Jesse Driebergen, een andere wisselspeler, trefzeker te worden, maar de linkspoot strandde op de doelman van de Utrechters.

In de laatste twintig minuten liet Quick Boys de teugels vieren en beet Hercules eindelijk van zich af. Het doelpunt van Oskar van Logtestijn was daaar het gevolg van (1-3). Niettemin kon de technische staf van de Katwijkers tevreden zijn over de uitvoering van de generale repetitie in aanloop naar het KNVB-bekerduel met DVS’33 Ermelo. Komende week start de verkoop van buskaarten voor deze uitwedstrijd.

Na afloop van de wedstrijd tegen Hercules sprak Quick Boys TV met trainer Jan Zoutman over de voorbereiding en zijn kijk op het nieuwe seizoen: