Kennismaken met… Jesse van Nieuwkerk

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Een seizoen waarin Quick Boys opnieuw uitkomt in de Derde Divisie. Voor de rubriek “Kennismaken met…” zullen een aantal nieuwkomers in de selectie geïntroduceerd worden aan de hand van enkele korte vragen. Als een voor laatste in de reeks introducties: Jesse van Nieuwkerk. De boomlange aanvaller werd op 31 december van het vorige jaar als eerste versterking door Quick Boys gecontracteerd.

Naam: Jesse van Nieuwkerk
Woonplaats: Mijdrecht
Leeftijd: 22 jaar
Positie: Spits
Vorige clubs: SV Argon
Erelijst: 1x promotie, 1x kampioen eerste klasse

Wie is Jesse van Nieuwkerk?
“Ik ben Jesse, geboren in Amstelveen en opgegroeid in Mijdrecht. Vanaf mijn zevende jaar heb ik alle jeugdelftallen van SV Argon doorlopen. In mijn eerste jaar seniorenvoetbal scheurde ik mijn achterste kruisband, posterolaterale pees en meniscus af en had ik daarnaast kraakbeenschade. Waar ik in eerste instantie volgens de orthopeed nooit meer zou kunnen voetballen, is het met een reconstructie met een donorpees en mijn eigen hamstring gelukt terug te keren op mijn oude niveau. Met Argon zijn we, na het stoppen van de zondagtak, in twee jaar van de tweede klasse naar de hoofdklasse gegaan. Ik ben een aanvaller die nooit opgeeft en beschikt over een over-mijn-lijk-mentaliteit. Ik wil eruit halen wat erin zit. Naast het voetbal werk ik bij Mazars in Amsterdam als accountant en studeer ik deeltijd aan de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen.”

Waarom Quick Boys?
“Ik merkte dat bij Argon het plafond bereikt was met het team en ik heb er zelf altijd naar gestreefd om alles eruit te halen wat erin zit. Als een club als Quick Boys dan komt, dan ben je verkocht! In de jeugd heb ik meerdere keren tegen Quick Boys gespeeld en kreeg ik altijd al het gevoel dat Quick Boys een overtreffende trap van Argon was. Dat is in de eerste weken zeker bevestigd. Hoe het hier leeft onder de mensen en hoe alles geregeld is, dat is fantastisch!”

Ambities dit seizoen
“Mijn persoonlijke ambities zijn door hard te werken een basisplaats af te dwingen en belangrijk te kunnen zijn voor het team. Ik verwacht daarnaast dat wij met het team mee gaan doen in de top van de derde divisie en hierdoor gaan strijden voor een plek in de tweede divisie. Zoals meerdere nieuwe spelers al hebben gezegd: Een club als Quick Boys hoort daar zeker in thuis!”

 

Geef een antwoord