Nipte nederlaag Quick Boys bij Jong FC Volendam

Quick Boys is het nieuwe seizoen begonnen met een nipte nederlaag. In het Kras Stadion verloren de blauwwitten met 3-2 van Jong FC Volendam. Alle doelpunten vielen na rust. Aan de kant van de Katwijkers waren Max van Steen, uit een strafschop, en Jesse van Nieuwkerk trefzeker.

Wegens heuglijke familieomstandigheden was Yordi Teijsse afwezig bij de blauwwitten. De basiself van Jan Zoutman was op twee plaatsen gewijzigd ten opzichte van het bekersucces tegen DVS’33 Ermelo. Jesper Hogedoorn nam de plaats onder de lat in en ook Arie de Vreugd verscheen aan de aftrap. Trainer Berry Smit van de beloften van FC Volendam stelde met Rotney Antwi, Kees Kwakman en Enzo Stroo drie spelers op die de avond ervoor als invallers minuten mochten maken met de hoofdmacht van de oranjehemden. Zij zagen dat de eerste grote kans voor de blauwwitten was. Reda Kharchouch mocht in de tweede minuut alleen op keeper Jordi van Stappershoef afstevenen. Het van richting veranderde schot van de Amsterdammer ging net langs de voor Quick Boys verkeerde kant van de paal.

In het eerste bedrijf waren beide ploegen gewaagd aan elkaar. De thuisploeg had weliswaar het meeste balbezit, maar de blauwwitten hadden de afweer goed op orde en wist met de wederom zeer ijverige Jesse van Nieuwkerk in de tegenstoot regelmatig voor gevaar te zorgen.

Werden de eerste 45 minuten zonder doelpunten afgesloten, na de doelwisseling vielen de doelpunten als rijpe appelen. En evenals in de editie van vorig seizoen opende Jong FC Volendam meteen na rust de score. Dylan Mertens mocht opstomen vanaf het middenveld en kon ongestoord afleggen: 1-0. Quick Boys leek direct een antwoord te hebben hierop, maar Kharchouch zag zijn inzet wederom niet tot doelpunt gepromoveerd worden.
Met een dubbele wissel – Jesse Driebergen en Ricardo Kuyvenhoven kwamen in de ploeg voor Joey Ravensbergen en Dennis van der Plas – bracht de technische staf van Quick Boys na een uur spelen vers bloed binnen de lijnen. De invallers moesten echter lijdzaam toezien hoe linksback Gijs Smal namens de gastheren de voorsprong met het hoofd wist te verdubbelen: 2-0.
Het duurde enkele minuten voordat Quick Boys weer terug in de wedstrijd wist te komen. Na een overtreding binnen de beruchte lijnen op Van Nieuwkerk werd de bal door scheidsrechter M.J. Kloet op de stip gelegd. Van Steen ontfermde zich over de elfmetertrap en faalde niet: 2-1. De aansluitingstreffer leidde een offensief van de blauwwitten in met onder andere een schot van Mohamad Mahmoed dat over ging.

Vanwege de aanvallende intenties van de blauwwitten ontstond aan de andere kant meer ruimte voor de tegenstander. Uit een van de tegenaanvallen wist Nick Doodeman al dan niet in buitenspelpositie te profiteren: 3-1. Maar opnieuw kwam Quick Boys relatief snel dichterbij. Met een halve omhaal verschalkte Van Nieuwkerk de Volendamse doelman in de verre hoek en bracht hij de spanning terug in de wedstrijd. Diezelfde Van Nieuwkerk probeerde het in de slotfase met een onvervalste omhaal nogmaals, dit keer had de lange spits minder geluk.

Zodoende eindigde de eerste competitiewedstrijd van de blauwwitten in een teleurstellende nederlaag. De formatie van trainer Jan Zoutman zal de komende week de rug moeten rechten in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Jong FC Twente.

Opstelling Quick Boys: Hogedoorn, Bloemendaal, De Vreugd, Bentem, Van der Plas (’59 Driebergen), Ravensbergen (’59 Kuyvenhoven), Mahmoed, A Cohen (c), Kharchouch (’79 Lukoki), Van Nieuwkerk, Van Steen