Quick Boys uitgeschakeld in KNVB Beker

Het zag er zo mooi uit voor Quick Boys. Al vroeg in de eerste helft kwamen de blauwwitten op voorsprong. In de extra tijd van de eerste helft kwam FC Volendam weer langszij om vervolgens in de loop van de tweede helft afstand te nemen van Quick Boys en de wedstrijd winnend af te sluiten.

Het blauwwitte basiselftal was ten opzichte van de laatst gespeelde competitiewedstrijd op drie plekken gewijzigd. Al snel bleek dat Quick Boys weinig respect had voor deze tegenstander. Na vijf minuten spelen namen de blauwwitten zelfs de voorsprong. Yordi Teijsse rondde  een door Reda Charchouch via de rechterflank opgezette aanval  koppend af en passeerde doelman Hobie Verhulst.

Quick Boys deed niet onder voor FC Volendam, het was de tegenstander niet af te zien dat men op een hoger niveau speelt dan de thuisploeg. Beide tegenstanders waren op zoek naar een doelpunt maar kwamen nog niet verder dan een aantal hoekschoppen. FC Volendam had meer balbezit maar wist daar geen voordeel uit te putten.  Ruim halverwege de eerste helft leek Quick Boys de voorsprong zelfs te verdubbelen. Weer was Reda Charchouch gevaarlijk, nu werd zijn voorzet door Erik Schouten van de doellijn weggewerkt.  Met nog een kwartier te spelen dupeerde Luis Pedro zijn team door een overtreding op Arie de Vreugd die door arbiter Van de Graaf met een rode kaart werd bestraft. FC Volendam moest nu met 10 spelers de schade zien te herstellen.

Quick Boys leek met een voorsprong te gaan rusten maar kreeg de extra tijd van de eerste  helft alsnog een teleurstelling te verwerken toen Teije den Den op aangeven van Nick Doodeman alsnog de score gelijk trok.

Beide coaches besloten geen wijzigingen in het teams aan te brengen toen de tweede helft begon. Beide tegenstanders namen de tijd om de kat uit de boom te kijken en namen voorlopig geen risico.  Toch kwam Quick Boys na bijna tien minuten spelen op achterstand. Nick Runderkamp kopte uit een vrije schop de bal langs doelman Martijn de Zwart.

Kort daarna leek Quick Boys de schade weer te herstellen. De lat bracht uitkomst voor de wijdbroeken bij een omhaal van Yordi Teijsse op aangeven van Max van Steen. Na een kwartier moest het aluminium weer uitkomst brengen voor de gasten. Captain Delano a Cohen plaatste een vrije schop na een overtreding op Anthony Bentem  op de lat.

Bijna halverwege de tweede helft bracht coach Jan Zoutman zijn eerste wissel. Nieuwkomer Hamza Boukhari werd gewisseld voor Arie de Vreugd. Zoutman offerde een verdediger op voor een middenvelder om de druk op FC Volendam verder te verhogen. Quick Boys drong massaal aan bij FC Volendam dat zich teruggetrokken had op de eigen speelhelft maar niet echt in de problemen kwam en loerde op een snelle uitval om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken.

Meer wissels werden gebracht bij Quick Boys. Met die wissels lukte het Quick Boys nog steeds niet om langszij FC Volendam te komen. De blauwwitten dwongen een aantal hoekschoppen af die FC Volendam niet konden laten bezwijken. Vlak voor tijd ontnam FC Volendam Quick Boys alle hoop toen invaller Dylan Mertens kon profiteren van de ruimte, van buiten het strafschop Martijn de Zwart passeerde en de uitslag op 1 – 3 bepaalde.

Het bekertoernooi is afgelopen voor Quick Boys. Ondanks het verlies kunnen de blauwwitten terugzien op een  geslaagde wedstrijd waarin met veel passie voor iedere meter werd gestreden. Deze wedstrijd moet ongetwijfeld moraal opleveren voor de komende wedstrijd in competitieverband.