Quick Boys vergroot zorgen ODIN’59

Weer sloeg Quick Boys toe in een uitwedstrijd. In Heemskerk werd Odin’59 verder in de problemen gedrukt. De eerste helft bleef doelpuntloos. Daar zou in de tweede helft verandering in komen. Na een gemiste strafschop werkte een tegenstander de bal langs zijn eigen doelman waardoor de blauwwitten op een voorsprong kwamen die niet meer werd weggegeven.

Beide tegenstanders namen ruimschoots de tijd om elkaar af te tasten. Pas na ruim tien minuten spelen liet Odin’59 voor het eerst in de wedstrijd een aanval zien, deze aanval eindigde in een hoekschop die geen gevolgen had voor Quick Boys.

Na bijna twintig minuten spelen profileerde Quick Boys zich op aanvallend gebied, al bleef een doelpunt uit. Het inspireerde de blauwwitten om op zoek te gaan naar de voorsprong. Halverwege de eerste helft leek die voorsprong te worden bereikt toen captain Delano a Cohen uit een vrije schop Anthony Bentem bereikte. De score bleef uit, Bentem zag zijn doelpoging gekeerd door doelman Barry van Dijk. Met de rust in zicht leek Quick Boys weer een doelkans te forceren. Reda Kharchouch plaatste de bal op Jesse van Nieuwkerk maar zag dat zijn voorzet werd onderschept door een tegenstander waardoor de tussenstand nog steeds onveranderd bleef. Odin’59 onderscheidde zich in de eerste helft door een aantal hoekschoppen af te dwingen maar wist daar geen rendement uit te halen.

De tweede helft leek voor Odin’59 goed te beginnen. Al na een paar minuten spelen passeerde Nigel Hardenberg zijn tegenstander maar wist vervolgens niet te profiteren van de ruimte. In deze wedstrijdfase leek Quick Boys op voorsprong te komen nadat Nick Burger ten koste van een gele kaart hands maakte binnen het strafschopgebied. Topscorer Yordi Teijsse wist niet te profiteren, de strafschop verdween over het doel. Toch herstelde Quick Boys zich snel van deze tegenvaller. Tien minuten na de rust kwam Quick Boys alsnog op voorsprong toen aanvoerder Milo Cremers, die van zijn trainer de opdracht had Yordi Teijsse te schaduwen, de voorzet van Joey Ravensbergen langs zijn eigen doelman werkte.

Die voorsprong smaakte naar meer en Quick Boys zette de jacht in naar een verhoging van de voorsprong. Meerdere doelkansen werden geforceerd maar doelman Van Dijk voorkwam met meerdere knappe reddingen erger voor zijn team.

In de loop van de tweede helft werd er gewisseld. Coach Richard Plug bracht meerdere wissels. Met meer offensief ingestelde spelers probeerde Plug het tij te keren. Ook bij Quick Boys werd gewisseld. Jesse van Nieuwkerk werd naar de kant gehaald voor Hamza Bouhari terwijl Tim Bloemendaal werd gewisseld voor Yassire Hamdani.

Met het eind van de wedstrijd in zicht plaatste Odin’59 nog een wanhoopsoffensief. De thuisploeg drong aan bij de blauwwitten maar kwam niet verder dan een aantal hoekschoppen die allen niet tot een wijziging van de tussenstand leidden. Aan de andere kant kon Quick Boys niet profiteren van de geboden ruimte waardoor de wedstrijd eindigde met een 0 – 1 overwinning voor Quick Boys.

Opstelling Quick Boys: Hogedoorn, Bentem, Van der Plas, Ravensbergen, Mahmoed, Kharchouch, Teijsse, De Vreugd, Van Nieuwkerk (Boukhari), a Cohen ©, Bloemendaal (Hamdani)

Opstelling Odin’59: Van Dijk, Boekel, Cremers, Scheffer ©, Hardenberg (Dikker), Al Mahdi (Tavares), Eekhout, Klijbroek (De Vries), Willemse, Burger, Hulleman.