Quick Boys in extremis langs Harkemase Boys

Quick Boys heeft in eigen huis een sensationele zege geboekt op Harkemase Boys. De blauwwitten scoorden diep in blessuretijd twee goals tegen Harkemase Boys en wonnen daardoor met 3-2. Dankzij de overwinning stijgt Quick Boys naar de vierde plaats, met 15 punten uit 8 wedstrijden.

Erick Jansema, de grote uitblinker aan de zijde van de Harekieten, lag er verslagen bij na de winnende winnende treffer van Arie de Vreugd. De Friese doelman was een grote sta-in-de-weg voor de blauwwitten en hield met enkele fabelachtige reddingen zijn ploeg op de been. Uiteindelijk moest Jansema in de blessuretijd twee keer capitulieren en zag de gedroomde overwinning van zijn ploeg als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Daar zag het er bij rust nog niet naar uit. Quick Boys keek halverwege de wedstrijd tegen een 0-2 achterstand aan. De thuisploeg begon weliswaar goed aan het duel en zag een kopbal van Ricardo Kuyvenhoven – de jonge middenvelder begon in de basis – op de lat eindigen, maar viel daarna ver terug. In de elfde minuut bracht spits Jan Hooiveld de bezoekers op fraaie wijze aan de leiding: 0-1. De blauwwitten moesten derhalve al vroeg in de achtervolging en waren met doelpogingen van Delano a Cohen, Reda Kharchouch en De Vreugd dicht bij de gelijkmaker. Uit een hoekschop, waarbij de verdediging van de blauwwitten er niet goed uitzag, wisten de gasten uit Friesland de voorsprong zelfs te verdubbelen. Jesse Renken was in twee instanties trefzeker: 0-2.

Een snelle aansluitingstreffer van Quick Boys na de doelwisseling was het scenario waar de hondstrouwe fans van de thuisploeg op hoopte. En die kwam er ook. Verdediger Jesse Renken blokkeerde in het strafschopgebied de inzet van Hamza Boukhari met beide handen waarna scheidsrechter S. de Brito Roque niets anders kon doen dan naar de stip wijzen. Yordi Teijsse ontfermde zich over de elfmetertrap en bleef koel: 1-2.
Wat volgde was een ware stormloop op het doel van Jansema. De sluitpost onderscheidde zich met enkele katachtige reflexen en leek zijn ploeg op de been te houden. Zo was Teijsse met een tweetal inzetten heel erg dicht bij de gelijkmaker. De grootste kans was voor Boukhari die uit de draai zijn schot voorlangs het vijandelijk doel zag gaan.

Trainer Jan Zoutman voerde aanvallende wissels door – Max van Steen, Jesse van Nieuwkerk en Madjer Lukoki wamen binnen de lijnen – en liet zijn ploeg va banque spelen. Een overtreding op Reda Kharchouch binnen de beruchte lijnen in de blessuretijd leverde Quick Boys niet alleen een strafschop op. Dader Jim de Leeuw moest vanwege zijn tweede gele kaart van het veld. Jens Jurn Streutker was zijn teamgenoot enkele minuten eerder voorgegaan, waardoor Harkemase Boys nog maar met negen man op het veld stond. De strafschop was opnieuw een prooi voor Teijsse die een punt voor zijn ploeg leek veilig te stellen. Vanwege de vele wissels en blessurebehandelingen was er nog tijd over voor de blauwwitten om een laatste aanval voor te bereiden. Een afvallende bal van Mohamad Mahmoed werd met succes verlengd door Arie de Vreugd die sportpark Nieuw Zuid vervolgens liet ontploffen: 3-2.

Zodoende boekte Quick Boys de tweede overwinning op rij en de vijfde driepunter van het seizoen. De manier waarop de blauwwitten deze zege heeft weten te forceren, zal de formatie van Jan Zoutman zeer goed doen. Volgende week treft Quick Boys opnieuw een Friese tegenstander. De Katwijkers zijn dan te gast bij ONS Sneek, de ploeg die vandaag knap wist te winnen bij VVOG (2-1).