Gelijkspel voor Quick Boys 1 bij Jong FC Groningen: 1-1

Voor de eerste keer in dit seizoen is een competitiewedstrijd van Quick Boys geëindigd in een gelijkspel. In de lastige uitwedstrijd tegen Jong FC Groningen werd het 1-1. Door dit resultaat heeft de Nieuw Zuid-equipe 22 punten uit 12 wedstrijden en moet het de derde plaats nu delen met Harkemase Boys.

Na een goed begin van Quick Boys greep Jong FC Groningen wat meer het initiatief in de wedstrijd. Meer dan een paar kleine kansjes leverde dit niet op.

In de loop van de eerste helft kwamen de blauwwitten weer wat sterker voor de dag. Dit leverde af en toe dreigende situaties op voor de neus van doelman Hoekstra. In een mêlee van spelers kwam Yordi Teijsse één keer in kansrijke positie maar hij mikte de bal aan de verkeerde kant van de paal.

Achterin bleef het opletten voor het elftal van Jan Zoutman, want Jong FC Groningen kwam tot enkele gevaarlijke uitbraken. Desondanks hoefde de scorebord-functionaris voor de rust niet in actie te komen. De overwegend uit Katwijk afkomstige toeschouwers zullen hebben teruggekeken op een weinig opwindende eerste helft.

Wie na de rust meer spektakel had verwacht kwam in eerste instantie bedrogen uit. Quick Boys kreeg wel meer controle: het duel speelde zich nu voornamelijk af op de helft van Jong FC Groningen en eventuele counters werden er goed uitgehaald. Toch was daar na een uur spelen een grote kans voor de noorderlingen toen Postma op het doel afging maar de bal naast werkte.

De wijze waarop uiteindelijk ruim een kwartier voor tijd toch een goal viel was misschien wel illustratief voor de wedstrijd tot dan toe. De verder ijzersterk spelende Dennis van der Plas kreeg de bal na een ongevaarlijke voorzet totaal verkeerd op zijn schoen en liet zijn eigen keeper volstrekt kansloos. Vlak na die goal kreeg de overtuigend keepende Hogedoorn alsnog de kans om zich te onderscheiden met een fantastische reflex in een 1 op 1 situatie.

Quick Boys liet zich door dit alles echter niet van de wijs brengen. Er werden verse krachten ingebracht: Van Nieuwkerk en Lukoki kwamen in het veld voor Boukhari en Kuijvenhoven. De wedstrijd ontbrandde eindelijk en al een paar minuten later leidde de blauwwitte aanvalsdrift tot de gelijkmaker: 1-1. Het was aanvoerder Delano a Cohen die met een prachtige volley eindelijk de trouwe en fanatieke aanhang kon laten juichen.

In de resterende tijd ontstond er een boeiend schouwspel doordat beide ploegen vol voor de winst wilden gaan. Het leverde een aantal zeer hachelijke momenten op voor het doel van Jong FC Groningen. Maar de beloften van de eredivisionist wisten ook heel regelmatig te profiteren van de geboden ruimte en in deze fase liet Jesper Hogedoorn zich meermaals van zijn beste kant zien met geweldige reddingen.

Toen de rookwolken na het laatste fluitsignaal waren opgetrokken was de stand nog altijd hetzelfde. Een gelijkspel waar de meeste aanwezigen over de hele wedstrijd gezien wel vrede mee konden hebben.