Voorbeschouwing Quick Boys – Scheveningen

Na een voetballoos weekeinde wordt aanstaande zaterdag de competitie in de Tweede Divisie weer hervat door de blauw-witten. Quick Boys ontvangt dan Scheveningen in eigen huis. Voor Kevin Gomez Nieto betekent deze wedstrijd een weerzien met zijn oud-ploeggenoten, terwijl trainer John Blok met zijn ploeg voor de zoveelste keer terugkeert op het terrein van zijn oude werkgever. Het duel op sportpark Nieuw Zuid begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R.J.A. Ganser. De inwoner van Zandvoort wordt geassisteerd door R. Miedema en Y.L. Weterings, terwijl M.L. Germs als vierde man fungeert. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Haasnoot Wonen B.V. uit Katwijk. Kom naar Nieuw Zuid en steun de blauw-witten in het thuisduel met Scheveningen!

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden beide ploegen veertig keer eerder tegenover elkaar. Vijftien onderlinge ontmoetingen eindigden in het voordeel van Quick Boys, Scheveningen won dertien duels. Twaalf confrontaties leverden geen winnaar op. Ook de laatste ontmoeting tussen Scheveningen en Quick Boys eindigde onbeslist. Op Houtrust kwamen beide ploegen niet tot scoren in het seizoen 2017-2018. De heenwedstrijd op Nieuw Zuid werd een prooi voor Scheveningen (2-4).

Stand van zaken
Met twee punten uit acht duels bezet Scheveningen momenteel de laatste plaats in de Tweede Divisie. Alleen de wedstrijden tegen TEC Tiel (1-1) en Kon. HFC (0-0) leverden winstpunten op. Net als Quick Boys kennen de Scheveningers veel moeite om het net van de tegenstander te vinden. Slechts drie keer, waaronder tweemaal tegen Rijnsburgse Boys, werd het doel getroffen tot nu toe.
Vorig seizoen eindigde Scheveningen op de veertiende plaats in de Tweede Divisie. Dat was met name te danken aan een aantal goede resultaten in de tweede seizoenshelft waardoor de ploeg van trainer Blok niet meer in te problemen kwam. Op Houtrust hoopt iedereen op een herhaling van deze prestatie.

Lege handen
Ook Quick Boys kan de punten heel goed gebruiken. De blauw-witten staan slechts twee plaatsen hoger dan de Scheveningers en hebben amper twee punten meer behaald. Tegen Rijnsburgse Boys en, met name, tegen Kon. HFC verdiende de equipe van trainer Edwin Grünholz absoluut meer, maar helaas bleven de Katwijkers telkens met lege handen achter. Met de steun van de twaalfde man zal op Nieuw Zuid op jacht moeten gaan naar de tweede seizoensoverwinning voor de blauw-witten.

Vriendschappelijk
Quick Boys greep de vrije week aan om een tweetal oefenwedstrijden te spelen. Op bezoek bij FC Lisse speelden de blauw-witten vorige week met 1-1 gelijk. Jan-Willem Kamp was trefzeker namens de gasten. Afgelopen dinsdag stond na negentig minuten diezelfde stand op het scorebord in Oostzaan. Thuisploeg OFC kwam in de openingsfase op voorsprong, maar een benutte strafschop van Tommy Bekooij bracht Quick Boys weer langszij. 

Collecte
Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er gecollecteerd voor Alzheimer Nederland. In de week van 4-9 november is de collecteweek van het fonds. Ook het afgelopen jaar heeft het Alzheimer Nederland aan aandacht niet ontbroken. Er zijn grote stappen gezet in het beter bespreekbaar maken van de ziekte en de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland is blij met deze aandacht. Het geeft ons de kans om aan een groter publiek te vertellen over het belangrijke werk dat Alzheimer Nederland doet. En we hebben de steun van de Nederlandse bevolking hard nodig. Alzheimer Nederland werkt aan een oplossing voor dementie, nu en in de toekomst. We werken aan een wereld waarin perspectief kan worden geboden, zelfs in de zwaarste omstandigheden. Waarin mantelzorgers worden geholpen met hun zorg en zorgen, we meer aandacht hebben voor elkaar en waarin we steeds dementievriendelijker worden.
De collecteweek is een prachtig moment om hier bij stil te staan. We hopen natuurlijk op een zo hoog mogelijke opbrengst, zodat we nog meer ondersteuning kunnen bieden. We zijn ontzettend trots op iedereen die ons bijstaat. Iedere stap die wordt gezet, helpt ons verder in de goede richting. Mocht u ons willen ondersteunen, bedenk dan dat we blij zijn met iedere vorm van hulp. Als u wilt helpen met de collecte of vragen/opmerkingen heeft, kunt u contact opnemen via alzheimerkatwijk@gmail.com. Wij gaan ons uiterste best doen voor wederom een mooie opbrengst, na het prachtige bedrag van ruim €13.000,- vorig jaar. De collecte vorig jaar op Nieuw Zuid leverde € 318,- op.

Rondje langs de velden
Op de negende speeldag luidt het overige programma als volgt:
De Treffers – IJsselmeervogels
Excelsior Maassluis – ASWH
GVVV – Noordwijk
Jong Sparta Rotterdam – HHC Hardenberg
Kozakken Boys – Katwijk
Spakenburg – TEC Tiel
Jong FC Volendam – Kon. HFC
Rijnsburgse Boys – AFC

Geef een antwoord