Overlijdensbericht: Willem de Jong (97)

Gepubliceerd op: 12-02-2018 16:35

Wij ontvingen het droevige bericht dat op vrijdag 9 februari jl. op 97-jarige leeftijd is overleden ons oudste en tevens zeer gewaardeerd lid Willem de JongWillem mocht in 2015 nog zijn 25-jarige jubileum vieren en was een zeer betrokken lid die tot aan het najaar 2017 sportpark Nieuw Zuid heeft bezocht. De rouwkaart is als bijlage toegevoegd.

Wij wensen zijn kinderen, klein- en achterkleinkinderen en andere familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Bestuur K.v.v. Quick Boys
Businessclub K.v.v. Quick Boys
Supportersvereniging K.v.v. Quick Boys


In Memoriam

Willem de Jong, 5 juni 1920 – 9 februari 2018

Op 97-jarige leeftijd is overleden Willem de Jong, oudste lid van K.v.v. Quick Boys. Geboren in 1920, het oprichtingsjaar van Quick Boys, is onze pa een lange periode van zijn leven betrokken geweest bij de vereniging. In de vroegere jaren als bezoeker op het toenmalige complex aan de Piet Heinlaan en hierna op Nieuw Zuid. Maar ook als opzichter van de gemeentelijke plantsoenendienst had hij een sterke betrokkenheid bij het onderhoud van de (gras)velden. Eerst drie, later vijf en vervolgens zes velden; heel veel zorg en aandacht was er voor de velden van Nieuw Zuid. De jeugd moest het niet wagen om overdag op de velden van Nieuw Zuid te voetballen, dan had je een probleem. De man van de gemeente op zijn brommer kwam eraan, wegwezen dus!

Na zijn pensionering lid geworden van de vereniging en tot het laatste toe lid gebleven. Tot zo’n acht jaar geleden altijd aanwezig bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Hierna volgde hij vanuit woonzorgcentrum Vlietstede trouw de uitzending(en) van RTV Katwijk met aan het einde van de zaterdagmiddag de uitslagen prominent op het TV-scherm.

Wat was hij trots om op zijn 95ste verjaardag een handgeschreven felicitatiekaart van het bestuur, leden en vrijwilligers te mogen ontvangen. Het laatste persoonlijk bezoek dateert van het najaar 2017. Op een doordeweekse middag, zittend in de rolstoel op het terras van de tribune, de graskwaliteit van het eerste veld beschouwend. Maar zeker ook reagerend op de resultaten van het eerste elftal getuige zijn woorden ‘met zo’n accommodatie moet elke thuiswedstrijd worden gewonnen’.

Quick Boys was zijn vereniging, over Nieuw Zuid niets dan goed. Mooi dat Nieuw Zuid en Quick Boys veel voor onze pa, zowel beroepsmatig en als lid en supporter, heeft betekend.

Met dankbare groet,

Zoons en familie De Jong

 

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Altijd al sponsor willen worden?

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________