Voorbeschouwing Capelle – Quick Boys

Na de puntendeling met Harkemase Boys (1-1) vorige week speelt Quick Boys aanstaande zaterdag een uitwedstrijd tegen een oude bekende. De blauwwitten zijn sinds ruim zeven jaar weer eens te gast bij Capelle op sportpark ’t Slot. De wedstrijd tussen Capelle en Quick Boys staat onder leiding van scheidsrechter B. Augustin. De inwoner van Haarlem laat om 14:30 uur aftrappen. Uiteraard organiseert de Supportersvereniging weer een busreis naar deze uitwedstrijd. De bus vertrekt om 13:00 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. Reis mee en steun de blauwwitten in het uitduel met Capelle!

Algemeen
Voetbalvereniging Capelle is opgericht op 20 februari 1930. De club van Jaap Mastenbroek telt ongeveer 800 leden. Trainer Winand van Loon is bezig aan zijn eerste seizoen op sportpark ’t Slot. Ook volgend seizoen staat Capelle onder zijn leiding. Nog nooit wisten de groenhemden een titel in de wacht te slepen op het allerhoogste amateurniveau. Wel wist Capelle zich in het seizoen 2009-2010 als eerste club te plaatsen voor de toenmalige Topklasse. 

Vorig seizoen
Afgelopen voetbaljaar misten de groenhemden de boot naar de Tweede Divisie. Capelle eindigde op de elfde plaats in de toenmalige Topklasse. Met elf treffers werd Jordao Pattinama de clubtopscorer van de Slotbewoners.

Mutaties
In de zomerstop versterkte Capelle zich met Sandin Avdic (Leonidas), Rutger de Bos (ASWH), Bram de Bruin (Nieuwerkerk), Burak Dogan (XerxesDZB), Kai Fens (XerxesDZB), Erwin de Groot (FC Utrecht), Dave van der Steen (XerxesDZB), Brian de Vaal (SHO) en Tim Vincken (Atletico Baléares). In de winterstop werd bovendien Carlo de Reuver (Excelsior) aan de selectie toegevoegd.

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en Capelle 25 keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De blauwwitten wonnen elf onderlinge wedstrijden, negen duels eindigden in een overwinning voor de groenhemden, terwijl slechts vijf ontmoetingen geen winnaars opleverden. De heenwedstrijd op Nieuw Zuid eindigde eerder dit seizoen in een doelpuntloos gelijkspel.

Stand van zaken
Met 33 punten uit 27 duels bezet Capelle momenteel de dertiende plaats op de ranglijst. De achterstand op Quick Boys bedraagt vijf punten. Helemaal uit de zorgen zijn de Slotbewoners nog niet. Afgelopen zaterdag verloor de formatie van trainer Winand van Loon met 0-2 bij FC Lisse.
Quick Boys speelde met 1-1 gelijk tegen Harkemase Boys. Beide doelpunten vielen na rust. Spits Heine Uuldriks opende de score namens de Friezen, maar aanvoerder Delano a Cohen stelde orde op zaken door een kwartier tijd de gelijkmaker te produceren. In de slotfase maakte Quick Boys de meeste aanspraak op de overwinning. Het offensief leverde de thuisploeg echter niet de gewenste drie punten op.

Het scoutingsrapport
Doorgaans kiest trainer Winand van Loon voor doelman Bradly van der Meer. De fysiek sterke Kai Fans, die terugkeert na een schorsing, en Frank Karreman vormen het centrale verdedigingsduo. Op het middenveld bewaken onder andere Wilmer Kousemaker, Gertjan Rothman en Bram de Bruin de balans. Daarnaast maakt Sandin Avdic de nodige minuten dit seizoen. Voorin moeten ex-prof Tim Vincken samen met Olaf van der Sande en Carlo de Reuver voor de doelpunten gaan zorgen. 

Kijkje in eigen keuken
In de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys (1-1) maakte Philippe den Hartog zijn rentree op de velden na wekenlang blessureleed. Voor Anthony Bentem en Jerghinio Sahadewsing komt het duel met Capelle nog te vroeg.

Rondje langs de velden
Op de 29e speeldag in de Derde Divisie A luidt het overige programma als volgt:
FC Rijnvogels – Jong FC Groningen
Huizen – ONS Boso Sneek
ODIN’59 – SteDoCo
Rijnsburgse Boys – Harkemase Boys
Scheveningen – Jong FC Volendam
VVOG – ASWH
Jong Almere City FC – FC Lisse
IJsselmeervogels – DVS’33 Ermelo

Geef een antwoord