Jeugd Quick Boys bezoekt ADO Den Haag

Gepubliceerd op: 22-04-2018 14:00

Vorige week, op zaterdag 14 april, was het dan zo ver. Maandenlang was er met man en macht achter de schermen gewerkt om ook de vijfde editie van het bezoek van de jeugd van Quick Boys aan ADO Den Haag tot een succes te maken. En dat werd het! Zelfs het weer hielp mee. Dus zo stonden er deze middag twaalf bussen te glinsteren in de zon om zo'n 700 Quick Boyzers naar Den Haag te brengen.

Toen iedereen in de juiste bus was gestapt, kon de karavaan gevuld met de honderden in het blauwwit gehulde supporters richting het Cars Jeans Stadion in Den Haag vertrekken. Onder politiebegeleiding verliet de stoet het parkeerterrein bij Scum, uitgezwaaid door de ouders. Het was een indrukwekkend schouwspel. De politie zorgde ervoor dat het overige verkeer moest wachten tot de Quick Boyzers waren gepasseerd. Zelfs rode stoplichten mochten worden genegeerd, zodat de bussen op tijd bij het stadion konden arriveren. Onderweg werd in de bussen het clublied van Quick Boys aangeheven, zodat de sfeer er al ruim voor de wedstrijd goed inzat. Een sfeer die alleen maar beter werd, helemaal omdat er bij aankomst voor alle spelers een tasje met twee pakjes drinken, een zakje chips, een mars, een banaan en een appel was klaargezet.Bij het stadion werd de blauwwitte brigade hartelijk ontvangen door de stewards, die de bussen netjes het parkeerterrein op loodsten. Toen de Quick Boyzers de bussen had verlaten, kon iedereen meteen doorlopen naar het speciaal gereserveerde vak. Daar kon men, inmiddels getooid met gele en groene vlaggen, een plekje gaan zoeken. Na de warming-up en een show van de cheerleaders klonk dan eindelijk het ‘Oh oh Den Haag’ uit de speakers en kon de wedstrijd gaan beginnen. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams, want ADO maakt nog kans op de play-offs en FC Twente strijdt tegen directe degradatie. Voor spelers Daan Ouwehand en Sem van Duijvenvoorde was het helemaal een speciale avond, want zij mochten met de scheidsrechter mee het veld op!

FC Twente had in het begin van de wedstrijd het beste van het spel en wist dit na een klein kwartier om te zetten in een voorsprong. Even was het stil in het stadion, maar al snel werd er alweer flink aangemoedigd vanuit het Quick Boys vak. En niet zonder resultaat! In de blessuretijd van de eerste helft maakte Bjørn Johnsen er met een fraai afstandsschot 1-1 van. In de rust werden de fans vermaakt met een penaltyserie van jeugdspelers die ADO en FC Twente vertegenwoordigden, met onze eigen Gert van Duijn als keeper. Ook hielp ADO-mascotte Storky de ooievaar een handje mee. Alles werd op de gevoelige plaat vastgelegd door onze meegereisde huisfotografe Davita van Leeuwen. In de tweede helft had ADO het betere van het spel. FC Twente had het lastig en de thuisclub kreeg een aantal kansen om de voorsprong te vergroten. Uiteindelijk lukte dat een kwartier voor tijd. Alweer was het Bjørn Johnsen die met een mooie lob het net wist te vinden en de supporters kon laten juichen. Vlak voor tijd kregen beide teams nog goede kansen, waarvan Elson Hooi nog de grootste kreeg. Helaas wist hij oog in oog met de keeper de bal niet in het doel te krijgen. Hierdoor bleef de score 2-1 in het voordeel van ADO en kon na het laatste fluitsignaal het feest losbarsten.Al springend en zwaaiend met hun vlaggen zorgden de Quick Boyzers voor een geweldige sfeer op de tribune. Toen iedereen uitgedanst was, was het tijd om de bussen weer op te zoeken. Alle begeleiders waren druk aan het tellen om er voor te zorgen dat er niemand achterbleef. Toen alle Quick Boyzers uiteindelijk in de bussen zaten, kon de terugreis naar Katwijk beginnen. Ook de politie was weer aanwezig om de colonne veilig naar huis te loodsen. Het was een prachtig gezicht om de motoren met zwaailichten naast de bussen te zien rijden. In de bussen ging het feestje nog even door, er werd luidkeels gezongen en gefeest. Toen uiteindelijk de bussen weer het parkeerterrein bij de Noordduinen opdraaiden, stonden daar de thuisblijvers de supporters al op te wachten. Eenmaal uit de bus kon iedereen moe, maar voldaan, huiswaarts keren om uit te rusten van deze geweldige avond.

Elk jaar wordt er geld ingezameld voor een goed doel bij dit evenement. Dit jaar was dat voor Rob de Vries, die voor de Dirk Kuyt Foundation de Nijmeegse Vierdaagse gaat lopen. Aan het einde van de avond was de teller uitgekomen op 520 euro. Iedereen bedankt voor de bijdrage! Namens alle meegereisde supporters willen we de organisatie bestaande uit Hans Schoneveld, Bert Kloos, Pieter van der Plas, Adri Ros, Kevin Kloos, Dirk van Duijn, Wim Kuyt en Jan van Vliet bedanken voor hun inzet. Dankzij jullie is alles vlekkeloos verlopen en hebben 700 Quick Boyzers de avond van hun leven gehad. Daarnaast gaat er dank uit naar alle sponsoren die deze happening mogelijk hebben gemaakt, te weten Bouwbedrijf Lange Van der Plas, Potters, Vooijs & Van der Plas Makelaardij B.V., Het Wantveld, Maurice Loonstijn, Willy Noord Strandpaviljoen, Profile Paul, Jan Remmelzwaal, Wolthaus Witgoed Katwijk, Schildersbedrijf Van Beelen Hazenoot B.V., Schildersbedrijf Hans Van der Plas B.V., Supporters Vereniging K.v.v. Quick Boys, SOED BV, Club van 100, R. De Koning Hoveniers, Pluimgraaff schoenen en voetbal, Assucom Assurantiën, StudiOzo, IT Control, Stukadoorsbedrijf Henk-Jan Vooys. Ook ADO Den Haag-aanvoerder Aaron Meijers richtte zich in een video nog persoonlijk tot de Quick Boys-jeugd om hen te bedanken voor de support. Wat ADO betreft zijn we vaker welkom en dat zijn we dan ook van plan. Tot volgend jaar!

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Altijd al sponsor willen worden?

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________