Quick Boys uitgeschakeld in voorronde TOTO KNVB Beker

Quick Boys is er niet in geslaagd het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker te bereiken. In Veenendaal verloor de formatie van trainer Erik Assink enigszins geflatteerd met 3-0 van DOVO. Op een goed bezet sportpark Panhuis toonde de thuisploeg zich een stuk efficiënter in de afwerking.

De openingsfase was voor de blauwwitten. Tot twee keer toe was Kay Tejan gevaarlijk namens de bezoekers. Aan de andere kant was de eerste kans voor de thuisploeg meteen een grote. Roy Bakkenes verscheen oog-in-oog met doelman De Zwart die zich met succes voor de bal wist te werpen. De beste kans voor Quick Boys in het eerste bedrijf was voor Kenny Anderson. Nadat de aanvallende middenvelder een knappe kopbal gered zag worden door doelman Rodney Ubbergen, was Anderson een paar minuten later met het hoofd zeer dicht bij de openingstreffer. De inzet van de geheel vrijstaande Anderson ging rakelings naast.
Vier minuten voor het rustsignaal brak de thuisploeg de ban. Salim Amerzgiou kreeg de bal al dan niet in buitenspelpositie aangespeeld en terwijl de verdediging van de blauwwitten appelleerde, werd De Zwart gepasseerd in de verre hoek: 1-0. Op slag van rust leek Kesley den Haag de voorsprong zelfs te verdubbelen, maar de aanvaller schoot de bal in riante positie naast het doel.

Na de doelwisseling leek Quick Boys de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken nadat Enrico Patrick van DOVO met zijn tweede gele kaart het veld moest ruimen. Rondom de wegzending was de thuisploeg gevaarlijk. Eerst maakte doelman De Zwart een counter onschadelijk, maar de volgende tegenstoot leverde wel een treffer op. Uit een hoekschop verdubbelde Simon van Zeelst de voorsprong van zijn club: 2-0.
De wedstrijd ging vervolgens een vervelende fase in. Veel irritaties over en weer – in totaal trok scheidsrechter R.H. Hensgens liefst tien gele kaarten – leverden geen positieve bijdragen aan de amusementswaarde. Trainer Assink probeerde met het inbrengen van Marc de Kruijs, Ricardo Kuyvenhoven en Cem Sahin het tijd te keren, maar Quick Boys was na rust niet bij machte om de rode muur te slechten. Verder dan een van de doellijn gehaalde kopbal van Jesse van Nieuwkerk kwamen de gasten niet.

In de slotfase scoorde DOVO zelfs nog een derde treffer. Invaller Lars Middelwijk schoot een vrije trap op de lat, de rebound werd uiteindelijk binnengewerkt door Amerzgiou: 3-0. Daarmee werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid en eindigde het bekeravontuur van de blauwwitten reeds in een vroeg stadium.