Sinterklaas op Nieuw Zuid

Afgelopen vrijdagmiddag op 25 november was het zover. Sinterklaas arriveerde op Nieuw Zuid. Hij was wat aan de late kant, maar dat nemen we de goedheiligman dan ook niet kwalijk. Hij heeft immers een overvolle agenda rond deze tijd van het jaar. De Sint moest op 25 november zelfs twee sessies ondergaan. Achteraf gezien met veel plezier.

De eerste sessie was voor de allerkleinsten: de landenteams en enkele wachtlijsters die na de winterstop gaan instromen. De meesten waren schitterend verkleed. Sommigen als Sinterklaas en anderen weer als Zwarte Piet. De spanning was van de gezichtjes af te lezen. Zou hij nog komen?

Het had maar weinig gescheeld. De Sint heeft een wegwijs Piet die het zonder TomTom af denkt te kunnen. Daarom stonden ze bij de verkeerde voetbalclub. Gelukkig was er een gewaardeerd lid van de jeugdactiviteiten commissie bereid genoeg om de Sint op te halen met de blauwwitte Quick Boys scooter. De muziek Piet zorgde ondertussen voor veel sfeer. De kinderstemmen formeerden al gauw een brulkoor, wat goed uitkwam, aangezien de Sint doof is. Uiteindelijk kwam de Sint aan en ging het feest los. Er werd gezongen en heel enthousiast meegedaan. Waarbij men blij mag zijn dat het clubhuis niet werd afgebroken. Menig traantje werd weggepinkt toen Sinterklaas aangaf weer te vertrekken. Echter, hij beloofde om volgend jaar weer terug te komen op Nieuw Zuid. Dat jaar zou hij de wegwijs Piet thuislaten. Na afloop waren er blije gezichten toen de kinderen hun cadeau in ontvangst hadden genomen.

De tweede sessie voor de jongere G-voetballers en de JO-9 afdeling verliep even succesvol. Dit keer was het de muziek Piet die de boel op stelten zette. Na een uur met de muziek op volle geluidssterkte, bleek dat ook Sinterklaas met zijn tijd meegaat. De sessie werd afgesloten met een polonaise, een limbodans en een grote tas vol met cadeaus. Daarnaast had Sinterklaas voor elk kind een eigen gedicht met een boodschap gemaakt. Zelfs de zieke kinderen die niet hadden kunnen komen, konden nog altijd via de jeugdactiviteiten commissie hun cadeautje alsnog ophalen bij het koffiehok op veld 4.

Ten slotte vroeg Sinterklaas de gulle kindervrienden te bedanken voor hun bijdrage: Bakker van Maanen, Digros Katwijk, Van der Meij Groente en Fruit en natuurlijk Quick Boys zelf.

Het JAK van QB

Geef een antwoord