Eerste winst van 2019 tegen ONS Sneek

De eerste winst in competitieverband voor Quick Boys in het nog jonge 2019 is een feit. In Sneek werd pas in de loop van de tweede helft de score geopend. Met het einde van de wedstrijd in zicht werd de uitslag van de wedstrijd tegen ONS Sneek op 0 – 2 bepaald.

Bij Quick Boys ontbrak Ricarde Kuijvenhoven wegens blessureleed, Kenny Anderson verving hem. ONS Sneek leek al snel op voorsprong te komen, Jelle de Graaf kreeg een prima gelegenheid de score te openen maar moest in doelman Paul van der Helm zijn meerderen erkennen. Aan de andere kant leek Kay Tejan op aangeven van Joey Ravensbergen gevaarlijk te worden, Tejan’s doelpoging werd gekeerd door doelman Barry Diteweg, die zich daarna meester maakte van de doelpoging uit de rebound door Jesse van Nieuwkerk.

Voorlopig gebeurde er genoeg in de nog jonge wedstrijd, maar na verloop van tijd daalde het aantal doelkansen. Beide tegenstanders deden maar weinig onder voor elkaar. Na een kwartier spelen leek Quick Boys de score te kunnen openen. Kenny Anderson zag zijn doelpoging via een tegenstander tot hoekschop verwerkt worden, die hoekschop bleef zonder gevolgen. Ook ONS Sneek liet zich gelden in deze wedstrijdfase. De lat moest uitkomst brengen bij het snoeiharde schot van Curty Gonzales, via de lat werd de bal alsnog een prooi voor Paul van der Helm. Amper een minuut later kroop ook ONS Sneek door het oog van de naald toen Dennis Kaars de paal mikte.

Met nog een kwartier op de klok in de eerste helft ontsnapten de blauwwitten weer aan een achterstand, nu wist Joey Ravensbergen een doelpoging van Michael Lanting uit een hoekschop van de doellijn weg te werken. Weer kwam het gevaar van ONS Sneek van de linkerkant. Met de nodige moeite kon Tim Bloemendaal zich handhaven tegen de druk die de linkerflank legde. Met nog een paar minuten te gaan moest spits Dennis Kaars het veld met geblesseerd verlaten, Bert Steltenpool was zijn vervanger. Steltenpool kreeg nog een doelkansje maar plaatste de bal aan de voor hem verkeerde kant van de doelpaal. Tot de rust zou de score uitblijven. In de eerste helft had het publiek twee tegenstanders aan het werk gezien die hard werkten aan de score maar faalden in de afwerking.

De tweede helft werd door beide tegenstanders in ongewijzigde samenstelling aangevangen. Na vijf minuten spelen produceerde Denny Anderson een lob die met de nodige moeite door doelman Diteweg werd gekeerd. Aan de andere kant had Curty Gonzales voor ONS Sneek meer rendement moeten halen uit de door hem geboden kans. Oog in oog met doelman Van der Helm wist Gonzales niet te profiteren. Nog steeds bleef de opening van de score uit.

In de loop van de tweede helft kon ONS Sneek niet meer brengen van wat het in de eerste helft had gebracht. Hoe langer hoe meer trok Quick Boys het initiatief naar zich toe, al ontbrak het voorlopig nog aan creativiteit bij de blauwwitten om ONS Sneek te laten wankelen. Ruim halverwege de tweede helft was het eindelijk raak voor Quick Boys. Na een combinatie door het midden vond Kay Tejan het doel en zette zijn team eindelijk op voorsprong.

ONS Sneek had tijd nodig om deze teleurstelling te verwerken, maar met het einde van de wedstrijd in zicht zetten de Friezen alles op alles voor tenminste een punt uit de deze wedstrijd. Dat leek bijna te lukken. De blauwwitte defensie zag er niet goed uit, Yume Ramos leek van deze slordigheid te kunnen profiteren maar vond Paul van der Helm op zijn weg. In de slotminuut van de wedstrijd kon Quick Boys volop profiteren van de ruimte die ONS Sneek nu bood. Bij een counter uit het boekje legde Invaller Marc de Kruijs af op Jesse van Nieuwkerk die de bal simpel in het doel schoof en de uitslag op 0 – 2 bepaalde.