Eerste nederlaag voor Quick Boys is een feit

Quick Boys is het jaar 2019 op sportpark Nieuw Zuid slecht begonnen. In de eerste helft wist HSV Hoek twee keer het net te vinden zonder zelf maar één kans weg te geven. Halverwege de tweede helft scoorde Quick Boys de aansluittreffer in de persoon van Bert Steltenpool. Ondanks hard werken bleef het daarbij, waardoor de blauwwitten bij het begin van de tweede helft van het seizoen hun eerste nederlaag leden.

HSV Hoek, de runner-up van de tweede periode liet al snel zien waarvoor het naar Sportpark Nieuw Zuid was gekomen. De Zeeuwen verkeren al wekenlang in goeden doen en wilden maar al te graag die serie voortzetten. Hoe doe je dat? Heel simpel. Je parkeert de bus in het doel, je laat de tegenstander het spel maken, waarbij het verboden is om de eigen speelhelft te verlaten. Laat je tegenstander het spel maken, maar straf fouten meedogenloos af. Als alles goed loopt wil de scheidsrechter misschien ook wel meewerken.

In de wedstrijd tegen Quick Boys mocht HSV Hoek niet klagen. Quick Boys ging op zoek naar een doelpunt, maar kon daarbij geen potten breken. Daarvoor stond het te goed bij HSV Hoek dat veel mensen achter de bal hield en volop gokte op de counter. Dan werd de bonkige spits Kyle Doesburg aan het werk gezet.

Quick Boys mocht het spel maken, maar wist het de tegenstander geen moment moeilijk te maken. Quick Boys speelde in een te laag tempo om de tegenstander te verrassen, waardoor HSV geen problemen had de nul te houden. Pas halverwege de eerste helft, Ivailo Staal had inmiddels het veld geblesseerd verlaten, liet HSV Hoek zich voor de eerste keer zien in de buurt van het doel van Quick Boys. Die aanval leverde slechts een hoekschop op.

Een paar minuten later was het wel raak voor de Zeeuwen. Weer een aanval die werd afgeslagen en resulteerde in een hoekschop waaruit Kim van den Bergh werd gevonden die teveel ruimte kreeg om de bal koppend in het doel te plaatsen. Tien minuten later was het weer raak voor HSV Hoek. Kyle Doesburg fopte arbiter Henshuijs en smeerde en passant Jeffrey Ket een gele kaart aan. De versierde vrije schop werd niet goed verwerkt door de blauwwitte defensie waardoor HSV Hoek gevaarlijk kon blijven. Weer bood die defensie teveel ruimte. Nu kon Gert Jan van der Leiden profiteren waardoor Quick Boys nu tegen een 0 – 2 achterstand aankeek. De blauwwitten hadden tot dusverre nog geen doelkans afgedwongen, tegenstander HSV Hoek had zich inmiddels laten kennen als een tegenstander die wel heel erg effectief met de geboden doelkansen omging.

Na de rust werd bij Quick Boys de stek van Kenny Anderson ingenomen door Mark de Kruijs. Het begin zag er goed uit voor de blauwwitten die zich eindelijk lieten gelden. Vanaf de linkerflank zette Joey Ravensbergen een aanval op waaruit Jesse van Nieuwkerk werd bereikt die pech had bij de afronding van de doelkans, Van Nieuwkerk plaatste de bal naast het doel. HSV Hoek had inmiddels het verdedigende concept van de eerste helft verlaten maar slaagde er voorlopig perfect in het spel van Quick Boys te ontregelen. Quick Boys bracht in ieder geval meer voetbal dan dat het in de eerste helft had laten zien, nu moesten de blauwwitten dat nog laten zien door de defensie van de tegenstander onder druk te zetten en de score te openen.

Ondertussen moest Quick Boys rekening blijven houden met de uitvallen van HSV Hoek. Na een kwartier spelen moest Kelvin Maynard een doelpoging voor de doellijn wegwerken een paar minuten later had Ruben de Jager de wedstrijd op slot moeten gooien. Oog in oog met doelman Paul van der Helm kon De Jager niet profiteren, hij plaatste de bal rakelings naast het doel. Quick Boys mocht nog hoop houden maar moest nu iets terug doen om die hoop in leven te houden. Halverwege de tweede helft vond Quick Boys eindelijk het net. De defensie van HSV Hoek zag er niet goed uit. Bert Steltenpool scoorde de aansluittreffer waaruit Quick Boys weer hoop mocht putten. Die hoop leek een minuut later bewaarheid te worden bij de doelpoging van invaller Mark de Kruijs, die doelpoging ging rakelings voorlangs het doel van doelman Jordi de Jonghe. HSV Hoek zat in de problemen. Quick Boys kreeg hoop op meer en kreeg support van het publiek achter het doel van De Jonghe dat de blauwwitten opzweepte op om de achterstand weg te werken.

De blauwwitten werkten hard voor tenminste een punt maar moesten beducht blijven voor de uitvallen van de Zeeuwen. Beide tegenstanders zouden nog kansen krijgen, beiden wisten het net niet meer te vinden.

Quick Boys kende een slechte start door in de eerste thuiswedstrijd van het nog jonge jaar puntloos te blijven. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen DVS’33 Ermelo, weer een lastige tegenstander. HSV Hoek deed uitstekende zaken in de tweede periode en heeft voorlopig de beste papieren die periode als winnaar af te sluiten. Er zijn nog heel veel wedstrijden te gaan in het seizoen 2018-2019, het is maar zeer de vraag of nu al conclusies getrokken mogen worden.