Voorbeschouwing DVS’33 Ermelo – Quick Boys

De blauwwitten maken zich op voor de eerste verre uitwedstrijd van het seizoen
Quick Boys beleeft de beste competitiestart sinds het seizoen 1991-1992. Ook toen werden de eerste drie wedstrijden in winst omgezet. Voor vier overwinningen op rij bij de start van de competitie moet clubarchivaris Jaap Sip nog dieper graven in zijn omvangrijke verzameling: in het seizoen 1975-1976 wonnen de blauwwitten achtereenvolgens van Kozakken Boys (2-1), NSVV (4-1), Huizen (2-0) en Spijkenisse (2-1).
Aanstaande zaterdag reist Quick Boys af naar Ermelo om te spelen tegen DVS’33. Kunnen de blauwwitten aanstaande zaterdag de stijgende lijn doortrekken tegen de verrassend sterke nieuwkomer in de Hoofdklasse A? De wedstrijd tussen DVS’33 Ermelo en Quick Boys staat onder leiding van scheidsrechter J. Kooij. De inwoner van Oostzaan fluit om 14:30 uur voor de aftrap.

Door Vereniging Sterk
Op 1 september 1933 werd Door Vereniging Sterk ’33 opgericht. De club van voorzitter Cor Louwerse telt circa 1.000 leden. Trainer Hennie in ’t Hof is bezig aan zijn vijfde seizoen bij DVS’33 Ermelo. Vorig seizoen eindigde de geelzwarten met 36 punten uit 26 duels op de zevende plaats in de Hoofdklasse C. Maurice de Ruijter, met vijftien goals de clubtopscorer van vorig seizoen, vertrok naar Go Ahead Eagles.
Met zes punten uit drie duels bezet DVS’33 Ermelo momenteel de zesde plaats in de Hoofdklasse A. De Gelderlanders begonnen het seizoen met een uitoverwinning bij Montfoort (3-1). De spectaculaire derby tegen SDC Putten, met alles erop en eraan, eindigde in 3-2 in het voordeel van DVS’33. Afgelopen zaterdag verloren de Ermeloërs ten onrechte van Sparta Nijkerk. Op sportpark De Ebbenhorst in Nijkerk was DVS’33 de bovenliggende partij, maar ging de thuisploeg tegen de verhouding in met de drie punten aan de haal.
Ali El Haddadi is met twee treffers de clubtopscorer aan de zijde van de geelzwarten. Ook Ali Akla, Frank Smeding, Michael Musa en Yasin Kurt vonden het net in de eerste drie wedstrijden van het nieuwe seizoen. Jaap van Duijn, Maarten Woudenberg en Harry Zwarthoed komen in de persoon van Mitch van der Vlist, een van de weinige nieuwelingen in de selectie van trainer In ‘t Hof. De aanvaller speelde vorig seizoen bij Spakenburg en was met twee treffers de grote man in de beslissingswedstrijd tegen ACV (2-1). Ook verdediger Roald de Vries en aanvaller Henk Baum hebben een verleden bij de Spakenburgers.

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de landelijke eerste klasse (later hoofdklasse) in 1970 speelden Quick Boys en DVS’33 Ermelo geen officiële wedstrijden tegen elkaar. Aanstaande zaterdag vindt de primeur plaats in Ermelo.

Voetbalkoorts
De temperaturen in Ermelo liepen de afgelopen week flink op. Dinsdagavond stond het KNVB-bekerduel tegen Eredivisionist Go Ahead Eagles op het programma. Het elftal van aanvoerder Richard Terpstra kreeg na afloop alle lof. De 0-3 nederlaag was een feit, maar de Ermeloërs hadden gevochten als leeuwen. De rode kaart voor Eagles-verdediger Joeri Schroven in de eerste helft gaf de thuisploeg hoop op meer, maar uiteindelijk trok DVS’33 aan het langste eind.

Het wonder van Nieuw Zuid
De regionale media besteedde afgelopen week ruim aandacht aan het wonder van Nieuw Zuid. Hoewel de journalist van dienst van mening is dat van een club van het kaliber Quick Boys verwacht mag worden dat zij SDC Putten op eigen veld verslaat, is de manier waarop de drie punten tot stand kwamen wel degelijk wonderbaarlijk te noemen. In ruim tachtig (!) minuten met een man minder spelen en  een 0-1 achterstand weten om te buigen in een 4-1 overwinning is geen alledaagse scenario. De potentie van het elftal van trainer Verdonkschot is groot, maar het kost de nodige tijd om van negen (!) nieuwe spelers een geoliede machine te maken. Vooralsnog is de start van de competitie veelbelovend, waardoor het enthousiasme van de hondstrouwe supportersschare verder wordt aangewakkerd.

Speelronde 4
Op de vierde speeldag in de Hoofdklasse A is SDV Barneveld te gast bij Huizen. In Heemskerk staat het interessante duel tussen ODIN’59 en Sparta Nijkerk op het programma. SDC Putten zal zich tegen DOVO proberen te revancheren voor de nederlaag tegen Quick Boys, terwijl Sportlust’46 en VVA’71 in Woerden tegenover elkaar staan. De amateurs van Ajax zijn te gast bij RKAV Volendam. Rode lantaarndrager Bennekom, nog zonder punten, speelt tegen Montfoort.

Met de bus
De Supportersvereniging Quick Boys stelt de blauwwitte fans in de gelegenheid om bij deze wedstrijd aanwezig te zijn door het organiseren van een busreis naar Ermelo. De supporters dienen zich op te geven bij bestuurslid Dirk Ouwehand (telefoonnummer, ook voor SMS en Whatsapp: 06-22421668) of via sv@quickboys.nl. De kosten bedragen slechts 7,50 euro voor leden van de Supportersvereniging en 10,00 euro voor niet-leden. De eerste bus zit inmiddels vol, de inschrijving voor bus 2 is in volle gang. De bussen vertrekken om 12:30 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid.

Routebeschrijving
Volg de A28 richting Zwolle. Neem de afslag Nijkerk/Putten. Ga aan het eind van de afslag rechts. Bij de rotonde naar links. De borden volgen naar Putten. Na Putten op dezelfde weg blijven naar Ermelo(N303). Bij de eerste Ermelose rotonde linksaf (Hamburgerweg). Tweede weg links (Paul Krugerweg). Meteen na de tweede weg rechts (Sportlaan) vindt u de parkeerplaats van DVS’33.

Geef een antwoord