Voorbeschouwing Ajax – Quick Boys

Na drie nederlagen op rij kunnen de titelaspiraties van Quick Boys voorlopig de ijskast in. De focus zal de komende tijd op het eerherstel moeten liggen. Aanstaande zaterdag kunnen de blauw-witten hierin een eerste stap zetten in de uitwedstrijd tegen de amateurs van Ajax. Het competitieduel op sportpark De Toekomst begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter E.P.W. Thijs uit Bakel. Reis mee naar Amsterdam en steun Quick Boys in de uitwedstrijd tegen Ajax!

Stand van zaken
Met 25 punten uit 20 duels bezet Ajax, de oude club van Dennis Kaars, momenteel op de twaalfde plaats in de Derde Divisie A. De ploeg van trainer Yuri Rose (39) heeft tot nu toe zeven wedstrijden in winst weten om te zetten. Afgelopen zaterdag trok Ajax aan het langste eind in het uitduel met ASWH. Ralph Jurka en Sonny Pronk waren trefzeker in Hendrik-Ido-Ambacht. Laatstgenoemde is met vijf doelpunten de huidige clubtopscorer van de Amsterdammers.

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en Ajax elf keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De blauwwitten wonnen vier onderlinge wedstrijden, terwijl de Amsterdammers eveneens vier keer zegevierden. Drie duels eindigden onbeslist. De heenwedstrijd tussen Quick Boys en Ajax eindigde in een 5-1 overwinning voor de blauw-witten. Nadat Kelvin Maynard en Kay Tejan voor de pauze trefzeker waren, liep de formatie van trainer Erik Assink na de doelwisseling dankzij eigen doelpunten van Bart Spil en Jay Winter en een fraaie treffer van Ricardo Kuyvenhoven uit naar een ruime zege. Tussendoor had Kevin Owusu Asare voor de eretreffer gezorgd voor de bezoekers.

Busreis
Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn, dan kun je gebruikmaken van het georganiseerd busvervoer van de Supportersvereniging. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor het geld hoef je het niet te laten: de kosten van een buskaart bedragen slechts € 7,50 voor leden van de Supportersvereniging en € 10,00 voor niet-leden. De bus vertrekt om 13:00 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd. Het meenemen van eigen (alcoholische) dranken is niet toegestaan.

Rondje langs de velden
Op de twintigste speeldag in de Derde Divisie A luidt het overige programma als volgt:
VVOG – Harkemase Boys
Hoek – FC Lisse
DVS’33 Ermelo – Noordwijk
SteDoCo – ASWH
ODIN’59 – DOVO
Jong FC Groningen – De Dijk
ONS Sneek – Eemdijk
SJC – Achilles’29

Geef een antwoord