Woord van de voorzitter

Gepubliceerd op: 22-12-2018 15:25

Beste QuickBoyzers!

Het nieuwe clubhuis nadert zijn voltooiing, momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet en de aanwezige kinderziektes getackeld. Alles op alles wordt gezet om begin februari aanstaande de officiële openingshandeling door Theo Bleiji te laten verrichten. Bijzonder verguld zijn we met de opbrengst van de veiling; het laat ondubbelzinnig de kracht van onze vereniging zien: “Het wij met z’n allen gevoel!” Met de baten van de veiling kunnen we naast het complementeren van de inventaris nu ook de inrichting van het buitenterrein rondom het clubhuis ter hand nemen.

Een punt van grote zorg is de vernielzucht op Nieuw Zuid. Na elk weekend is het weer glasscherven ruimen bij de koffiecorner en op het kunstgras (…). Het fraaie, uitnodigende ontwerp van de koffiecorner werkt als een magneet op jongeren die helaas niet alleen een balletje komen trappen. Na tal van waarschuwingen aan hun adres zijn er mosquito’s opgehangen. Dat zijn kastjes die hoge tonen produceren en waar jongeren tot 25 jaar veel hinder van ondervinden. Als bestuur willen wij dit uiterste middel inzetten op momenten waarop de jeugd niets te zoeken heeft op Nieuw Zuid. Tegelijkertijd is dit ook een oproep aan de gemeenteraad van Katwijk haar beleid met betrekking tot de buitensport accommodaties eens onder de loep te nemen. Ik weiger aan te nemen dat de raad passief blijft als zij de gevolgen ziet van haar 24/7 openstellingsbeleid waarbij de sportclubs met betrekking tot de leefomgeving met hoge handhavingskosten en grote irritaties bij de vrijwilligers worden geconfronteerd.

Positief kunnen we zijn over de verrichtingen van de mannen van Erik Assink. Voor het eerst in de clubhistorie ongeslagen de winterstop ingaan is een prestatie van formaat. Natuurlijk kan je zeggen dat je beter één keer kunt verliezen dan zes keer gelijkspelen, maar dan doe je in mijn optiek afbreuk aan de inzet van de trainers en het technische hart die afgelopen zomer opeens vol aan de bak moesten. Rust in de tent of beter gezegd in de spelersgroep is een kwaliteit die je vooral op het conto van de trainersstaf kunt schrijven, maar verbeter-punten zijn er altijd. Het is in ieder geval een prettige constatering dat er zij aan zij wordt gewerkt om de sportieve ambities van Quick Boys waar te maken. Na de winterstop zal blijken of de trainingsstage in Torremolinos haar vruchten heeft afgeworpen. In ieder geval moet het gas erop want naarmate de competitie vordert wordt elke wedstrijd in de strijd om promotie meer en méér een finale en zal uw steun als supporter onontbeerlijk zijn.

Als ik de berichten van het QB vrouwenvoetbal op facebook volg, lijkt het net alsof zij de club overgenomen hebben. Met veel enthousiasme worden de verrichtingen van de meiden becommentarieerd en met foto`s gelardeerd. Zelf afkomstig uit de volleybalwereld waar al jaar en dag de vrouw de overhand heeft, hebben we bij QB nog wat stappen te maken en dat begint natuurlijk bij het promoten van het damesvoetbal!

Het bestuur heeft het afgelopen half jaar gebruikt om de kat uit de boom te kijken. Na de winterstop zullen wij een aantal beleidsvoornemens gaan formuleren. Ook de jubileum-commissie staat in de startblokken om groots uit te pakken. Kortom, in deze club is altijd reuring maar de komende week even niet!

Namens het bestuur wens ik u Goede Kerstdagen en een sportief maar bovenal gezond 2019 toe.

Bart van Kruistum.

Agenda

 

 

Altijd al sponsor willen worden?

Onze Diamantsponsors

Onze DiamantsponsorsNaar het overzicht