Voorbeschouwing Quick Boys - Jong FC Groningen

Gepubliceerd op: 31-01-2019 20:25

Na de teleurstellende nederlaag bij DVS’33 Ermelo speelt Quick Boys aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen Jong FC Groningen. De heenwedstrijd tegen de beloften uit het noorden van het land eindigde in een 2-1 overwinning voor de blauw-witten. Het duel tussen Quick Boys en Jong FC Groningen begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R.H. Hensgens uit Landgraaf. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Floral Trade Group B.V. uit Rijnsburg. Kom naar Nieuw Zuid en steun de blauw-witten in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Groningen!

//www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2017_2018/20180407_quickboys_groningen/IMG_0215.jpg

Onderlinge resultaten
Tot nu toe stonden Quick Boys en Jong FC Groningen vijf keer eerder tegenover elkaar. De blauw-witten wisten slechts één onderlinge ontmoeting in winst om te zetten. Driemaal kwamen beide ploegen een puntendeling overeen. De meest recente onderlinge wedstrijd op Nieuw Zuid eindigde in een 0-2 overwinning voor de beloften uit Groningen. Michael Breij, inmiddels gepromoveerd naar de hoofdmacht van de noordelingen, scoorde beide doelpunten in Katwijk.

Heenwedstrijd
De heenwedstrijd in het lopende voetbaljaar werd een prooi voor de formatie van trainer Erik Assink. Nadat Tim Freriks de score wist de openen namens de gastheren, schoot Kay Tejan met een fenomenaal poging zijn ploeg op gelijke hoogte. Een overtreding binnen de beruchte lijnen op Raymond Baten was de aanleiding voor een strafschop voor Quick Boys na de pauze. Kelvin Maynard faalde niet vanaf elf meter en zorgde voor een plezierige terugreis van de blauw-witten.

Stand van zaken
Met 26 punten uit 19 duels bezet Jong FC Groningen, getraind door Alfons Arts (53), momenteel de tiende plaats op de ranglijst. Afgelopen weekeinde speelden de beloften in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Achilles’29. Met vijf treffers is Daniel Bouman de clubtopscorer van de noorderlingen. Voor het sluiten van de transfermarkt heeft spits Tim Freriks de overstap gemaakt naar Jong FC Utrecht.

//www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2017_2018/20180407_quickboys_groningen/IMG_0140.jpg

Kijkje in eigen keuken
De blauw-witten werden de afgelopen weken geteisterd door een ware blessuregolf. In aanloop naar het duel met Jong FC Groningen mocht de technische staf weer enkele herstelde spelers begroeten. Voor hoofdtrainer Erik Assink komt het duel met de noorderlingen nog te vroeg. Hij is herstellende van een medische ingreep.

Verjaardagsfeest
Rondom de thuiswedstrijd tegen Jong FC Groningen zijn bij de bestuursleden van de Supportersvereniging kaarten verkrijgbaar voor het verjaardagsfeest van de club. Morgen (vrijdag) bestaat K.v.v. Quick Boys 99 jaar en dat wordt op zaterdagavond groots gevierd. De toegangskaarten kosten 5,00 EUR per stuk (aan de deur 7,50 EUR).

Rondje langs de velden
Op de twintigste speeldag in de Derde Disivie A luidt het overige programma als volgt:
DOVO – SJC
Noordwijk – SteDoCo
Harkemase Boys – ODIN’59
Eemdijk – Hoek
FC Lisse – VVOG
ASWH – Ajax
De Dijk – DVS’33 Ermelo
Achilles’29 – ONS Sneek

//www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2017_2018/20180407_quickboys_groningen/IMG_0277.jpg

Agenda

08-06-2019

08-06-2019

21-06-2019

Maak kennis met de BC

Onze Diamantsponsors

Onze DiamantsponsorsNaar het overzicht