Quick Boys blijft in spoor concurrentie

De blauwwitten blijven in de race voor een toppositie in de Derde Divisie. In de loop van de eerste helft kwam Quick Boys via een strafschop op voorsprong. In de loop van de tweede helft werd die voorsprong verder uitgebouwd om de wedstrijd uiteindelijk met een 4 – 1 overwinning af te sluiten.

Quick Boys trachtte tegenstander Harkemase Boys direct onder druk te zetten, al was het de tegenstander die de eerste doelkans forceerde. Robert Stelpstra moest ten koste van een hoekschop zijn meerdere in doelman Van der Helm erkennen. Die hoekschop bleef zonder gevolgen. Aan de andere kant van het veld was Quick Boys via Jesse van Nieuwkerk op aangeven van Cem Sahin dicht bij een doelpunt, Van Nieuwkerk zag zijn doelpoging gekeerd door doelman Erick Jansema. De blauwwitten waren op zoek naar de voorsprong en zetten de gasten onder druk. Voorlopig ontbrak het raffinement bij de afwikkeling van de doelkansen om doelman Jansema te passeren.

Voor Harkemase Boys was het belangrijk de nul te houden, daartoe werd een behoudend spelconcept toegepast. De hoop was gevestigd op Robert Stelpstra, via de counter moest hij in stelling worden gebracht. Halverwege de eerste helft leek Harkemase Boys tegen de verhouding in op voorsprong te komen. Een vrije schop van Mark Bruintjes belandde op de lat.

Een paar minuten later leek Quick Boys dicht bij de opening van de score. Jesse van Nieuwkerk werd gevonden uit een vrije schop. Van Nieuwkerk werkte de bal naast het doel. Met de rust in zicht kwam Quick Boys alsnog op voorsprong. Bij een aanval van de blauwwitten werd Jesse van Nieuwkerk binnen de beruchte lijnen door Joris Voest naar de grond gewerkt. Strafschop en gele kaart besliste arbiter Vries gedecideerd. Cem Sahin belastte zich met die strafschop, zette doelman Jansema op het verkeerde been en liet de 1 – 0 op het scorebord aantekenen. In de resterende minuten was captain Jeffrey Ket nog dicht een vergroting van voorsprong. Ket’s afstandsschot belandde naast het doel.

Harkemase Boys startte de tweede helft voortvarend op zoek naar de gelijkmaker. Er ontspon zich een open wedstrijd waarin beide tegenstanders op zoek waren naar een doelpunt. Eerst was er de vrije schop van Mark Bruintjes die in de handen van Paul van der Helm verdween. Een paar minuten later was Quick Boys in de problemen bij een hoekschop van Harkemase Boys, uiteindelijk bracht doelman Paul van der Helm uitkomst.

Toch kreeg Quick Boys weer vat op het spel. Na een kwartier spelen leek Jesse van Nieuwkerk gevaarlijk te worden, hij moest zijn meerdere erkennen in doelman Jansema. Even later was het wel raak voor de blauwwitten. Dennis Kaars combineerde met Jesse van Nieuwkerk die terugkaatste op Kaars die uiteindelijk het net vond en de voorsprong verdubbelde. Direct daarna werd Kaars naar de bank gehaald, Kay Tejan was zijn vervanger.

Nog was het niet genoeg voor Quick Boys dat direct weer op zoek ging naar meer. Kay Tejan maakte de actie op rechts, plaatste de bal op Jesse van Nieuwkerk die zijn doelpoging gekeerd zag door doelman Jansema. De afvallende bal kwam in de voeten van Raymond Baten, nu was doelman Jansema wel kansloos. Quick Boys leidde inmiddels met 3 – 0.

Harkemase Boys bleef op zoek naar een doelpunt. Henny Bouius was dichtbij een doelpunt, Bouius moest toezien hoe Paul van der Helm met een onwaarschijnlijke redding zijn doel schoonhield. Met nog een kwartier te spelen kwam Harkemase Boys alsnog tot scoren. Invaller Jochem van Putten profiteerde van de ruimte die hem werd geboden. Via de doelpaal belandde de doelpoging op aangeven van Henny Bouis in het doel.

Aan de andere kant van het veld werd de hoop op iets moois voor Harkemase Boys weer snel de grond ingeboord door Mark de Kruijs. Vanaf de linkerflank zette De Kruijs een aanval op om vervolgens zelf met een verwoestend schot doelman Jansema te passeren. In de resterende tijd had De Kruijs op aangeven van Kay Tejan nog eens moeten profiteren, nu werkte hij de bal over het doel. Dat had alleen gevolgen voor de uitslag. Quick Boys sloot de wedstrijd af met een 4 – 1 overwinning en bleef daarmee in het spoor van de top vier van de Derde Divisie. Die top vier lijkt zich te hebben afgescheiden van de rest en het zou zomaar kunnen dat de hoofdprijs bij een van de vier clubs gaat vallen.