Quick Boys onderuit bij ASWH

Gepubliceerd op: 09-03-2019 20:17

De uitwedstrijd tegen ASWH werd onder stormachtige omstandigheden gespeeld. Voor rust had Quick Boys de harde wind in de rug, maar wist daar niet van te profiteren. Vlak voor de officiële rust werd de wedstrijd wegens onweer stilgelegd. Na de rust drong Quick Boys weer aan bij ASWH maar kwam niet tot scoren. Twee uitvallen van ASWH brachten de thuisploeg succes, waardoor Quick Boys aan het einde van de wedstrijd met lege handen achterbleef.


Quick Boys ontwikkelde zich al snel als de bovenliggende partij. De blauwwitten hadden veelvuldig balbezit maar wisten het ASWH maar niet echt lastig te maken. Mark de Kruijs leek na een paar minuten in kansrijke positie te komen uit een vrije schop maar kopte de bal in de handen van doelman Stef Doedée. Voorlopig bleef Quick Boys het beste van het spel houden maar bleef zich stuklopen op de verdediging van ASHW, die zich zonder problemen staande hield.

Bijna halverwege de eerste helft liet ASWH zich voor het eerst gelden toen uit een hoekschop een schot op doel gelost kon worden maar zonder resultaat bleef. Aan de andere kant was ook Quick Boys in deze wedstrijdfase gevaarlijk. Doelman Doedée had de nodige problemen met een vrije schop van Jeffrey Ket. Mark de Kruijs kwam via de rebound nog in balbezit maar kon niet profiteren.

In de loop van de eerste helft zou ASHW zich vaker laten gelden op de speelhelft van Quick Boys, al bleef het Quick Boys dat de wedstrijd bleef dicteren maar het doel maar niet kon vinden. Vlak voor de rust moest de wedstrijd wegens onweer worden stilgelegd, waarbij ook eens een hagelbui sportpark Schildman teisterde. De laatste minuten van de eerste helft werden alsnog gepeeld waarna de tweede helft direct werd aangevangen.

In de tweede helft kwam het eerste gevaar van de kant van ASWH. Lester Pires leek gevaarlijk te worden voor de thuisploeg, doelman Van der Helm wist schade voor zijn team te voorkomen. Een paar minuten later mocht Quick Boys net buiten het strafschopgebied een vrije schop nemen. Via Ismail Yildirim de vrije schop van Ket tot hoekschop verwerkt. Weer bleef resultaat uit. Na tien minuten verdiende Mark de Kruijs meer bij de afronding van de actie die hij had opgezet met Dennis Kaars. Kruijs plaatste de bal op de lat, waardoor ASWH aan een achterstand ontsnapte.

Op zoek naar de voorsprong bleef Quick Boys aandringen bij ASWH maar wist het gat in de verdediging niet te vinden. Daarbij moesten de blauwwitten alert blijven op de uitvallen van ASWH. Met nog een kwart wedstrijd te spelen zag Dennis Kaars zijn schot van afstand gestopt door invaldoelman Stefan Kok die op een prima invalbeurt kon terugkijken.

Een paar minuten later was het aan de andere kant van het veld wel raak. ASWH had al eerder pogingen ondernomen het doel van Quick Boys te vinden, dat leverde geen gevaar op. Bij een op de rechterflank door Ismail Yilderim opgezette aanval wat het raak voor de Ambachters. Yilderim vond Jesper van den Bosch die doelman Van der Helm het nakijken gaf. Quick Boys zat nu in de problemen tegen een stug verdedigend ASWH. Een paar minuten later bezegelde Yilderim het lot van Quick Boys door nu zelf het net te vinden. Die klap kwamen de blauwwitten niet meer te boven.

Opstelling Quick Boys:
Van der Helm, Ravensbergen, Mahmoed, Kaars, De Kruijs, Ket © (Van der Plas), Van Nieuwkerk, Bosman, Sahin, Tesselaar,Baten (Guijt)

Opstelling ASWH:
Doedée (Kok), Vooges, Husen, Van de Werp, Van den Bosch, Slotboom (El Amrani), Yildirim, Verhoeve, Korporaal, Almeida, Pires (Tiryakioglu)

Gele kaarten: Almeida, Verhoeve, Van den Bosch (ASWH)

 

Maak kennis met de BC

Onze Diamantsponsors

Onze DiamantsponsorsNaar het overzicht