Quick Boys brengt spanning terug in de Derde Divisie

In de derby tegen Quick Boys zou vv Noordwijk de kandidatuur voor het kampioenschap van de Derde Divisie bijna zeker kunnen stellen. Daarvoor moest die derby wel in winst worden omgezet. Dat lukte niet voor de Noordwijkers. In de eerste helft kwam Quick Boys twee keer tot scoren. In de loop van de tweede helft bleven doelpunten uit. De winst was voor Quick Boys dat daarmee de spanning in de titelrace weer terugbracht.

Eindelijk weer een derby op sportpark Nieuw Zuid. vv Noordwijk was te gast bij Quick Boys voor een wedstrijd die beide tegenstanders niet wilden verliezen. Winst voor vv Noordwijk zou bijna goed zijn voor een kampioenschap terwijl Quick Boys moest winnen om aansluiting te blijven houden in de strijd om de eerste plek in te nemen aan het einde van de het seizoen. Sportpark Nieuw Zuid was tot de nok toe gevuld, aan alle voorwaarden voor een heuse topper was voldaan. Het publiek kon ervoor gaan zitten.

vv Noordwijk liet al snel blijken naar Nieuw Zuid te zijn afgereisd om daar te winnen. Direct werd druk gezet op het doel van doelman Van der Helm. Al snel gaf vv Noordwijk een visitekaartje af. Binnen een minuut mocht Nick van Staveren een vrije schop nemen na een overtreding op Rais Rosanali. Uit die vrije schop werd Emiel Wendt bereikt. De doelpaal bracht uitkomst voor Quick Boys. Een paar minuten later leek Quick Boys dicht bij de openingstreffer. Vanaf de rechterflank werd Jesse van Nieuwkerk bereikt, hij zou de voorzet moeten plaatsen op een medespeler maar ging voor eigen succes, zonder resultaat.

vv Noordwijk gaf overduidelijk aan naar sportpark Nieuw Zuid te zijn afgereisd voor meer dan een punt en was naarstig op zoek naar de opening van de score. Vooralsnog oogde de blauwwitte defensie nerveus, meerdere malen was men in de problemen maar kon altijd rekenen op doelman Paul van der Helm die zich weer eens opwierp als betrouwbare sluitpost.

Na ruim tien minuten spelen leek Quick Boys dicht bij de openingsscore. Vanaf de rechterflank bereidde Dennis Kaars voor en vond Marc de Kruijs die niet wist te profiteren en de bal over het doel plaatste. Na een kwartier spelen leek vv Noordwijk dicht bij een doelpunt. Paul van der Helm keerde een doelpoging, uit de rebound kon vv Noordwijk weer niet profiteren. Juist in deze wedstrijdfase kwam Quick Boys op voorsprong. Vanaf de rechterflank wist Dennis Kaars Marc de Kruijs te vinden. Waar De Kruijs eerst faalde om een eenvoudige doelkans te verzilveren, wist De Kruijs uit een onmogelijke hoek doelman Rondeltap te passeren en zijn team op voorsprong te zetten.

Die voorsprong smaakte naar meer. Kort na de 1-0 vond Kay Tejan Jesse van Nieuwkerk. Net buiten het strafschopgebied werd Van Nieuwkerk naar de grond gewerkt. De vrije schop van Kay Tejan belandde in de muur. Tot dusverre was er aan spanning geen gebrek geweest in de wedstrijd. Van de kant van vv Noordwijk was er nog geen paniek na op achterstand te zijn gekomen. Daar heeft men in de loop van het seizoen al vaker ervaring mee opgedaan, om vervolgens toch nog in de punten te eindigen. Men nam de tijd bij het opbouwen van de aanvallen. Quick Boys zag het aan, liet het gebeuren en loerde op kansen om fouten van vv Noordwijk af te straffen.

Met nog maar amper tien minuten op de klok voor de rust was vv Noordwijk weer in de problemen beland. Een inworp van Quick Boys kon niet worden verwerkt door de gasten. De bal belandde in een mêlee van speler, uiteindelijk wist men van de kant van vv Noordwijk de bal tot hoekschop te verwerken, dat bleef zonder gevolgen voor de gasten.

Tot de rust zou vv Noordwijk nog eenmaal gevaarlijk worden. Sabir Achefay rondde met een snoeihard schot een aanval af, maar vond doelman van der Helm op zijn weg die de inzet wist te keren. Ook Marc de Kruijs kreeg nog een kans om te scoren. Kay Tejan leverde de bal panklaar af bij De Kruijs, weer kon hij niet profiteren. De 2 – 0 voorsprong werd alsnog voor de rust bereikt. Kay Tejan brak door via het centrum, hield het hoofd koel en passeerde doelman Rondeltap voor de tweede keer in deze wedstrijd. Daarmee was gelijk de ruststand bereikt.

In de tweede helft ging vv Noordwijk direct weer op zoek naar de gelijkmaker. Al snel was Quick Boys in de problemen bij een aanval van de gasten. Sabir Achefay raakte de bal niet goed, de doelpoging belandde naast het doel. Een paar minuten later was Quick Boys weer in de problemen. Emiel Wendt wist Sabir Achefay te vinden, weer bracht Paul van der Helm uitkomst voor zijn team. Quick Boys speelde in deze wedstrijdfase teveel teruggetrokken. Alleen Jesse van Nieuwkerk en Kay Tejan waren voorin te vinden.

Toch zou het wedstrijdbeeld zich wijzigen in de loop van de tweede helft. Quick Boys wist zich te ontworstelen aan de druk van de tegenstander en kon ten allen tijden blijven rekenen op het solide keepwerk van Paul van der Helm. Met nog een kwartier op de klok leek Jesse van Nieuwkerk het lot van vv Noordwijk definitief te bezegelen. Profiterend van balverlies op het middenveld kreeg Van Nieuwkerk een vrije doorgang op het doel van Roy Rondeltap. Voor open doel werkte Van Nieuwkerk de bal over het doel. Een paar minuten later werd Van Nieuwkerk, wat had hij veel gegeven, gewisseld voor Thijs van Hofwegen.

De wedstrijd was gespeeld. vv Noordwijk werkte hard voor een beter resultaat maar kon niet meer brengen. Van de kant van Quick Boys koesterde men de 2 – 0 voorsprong. vv Noordwijk hield achterin open huis, Quick Boys vergat de knock-out uit te delen, meerdere doelkansen bleven onbenut.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 2 – 0 overwinning voor Quick Boys, in deze wedstrijd geen Houdini-act voor vv Noordwijk dat moest toezien hoe de riante voorsprong van een aantal weken geleden is gekrompen tot slechts twee punten. Met nog vier ronden te gaan gaat het nog spannend worden in de komende wedstrijden. Puntverlies zou zomaar fataal kunnen zijn in de strijd om het kampioenschap.